4 Mart 2017

legion s01e03:

Chapter 3 

--- spoiler ---

.çorba şeklinde devam ediyor. elemanın gücünün sınırlarını bile bilmiyoruz. zihni ile maddeyi bükmeyi geç, teleportasyon yapıyor. başka yere gidip dönebiliyor. tam maddesel değil herhalde ama garip yani.

.anılarını birileri ellemiş, zaman atlaması ve giremedikleri yerler var. sarı gözlü, şişko tip babası falan mı nedir? küçükken başına bir şey mi gelmiş? zaten okudukları hikaye kitabının kendisi bile katil gibi, o kitabı bir insan evladı nasıl çocuğuna okuyabilir? okuyanı da kendisine çok benzettim.

.kafaları çektiği kız ile kız arkadaşı farklı olmalı ama yatakta sanki o kızı gördüm gibi oldu. bir de o kız ile akıl hastanesinde tanışmamış mıydı? nasıl hatırlarında oluyor, bunu da anlamadım. hani belki eski arkadaştılar sonra birlikte tedavi gördüler, aynı yere kapatıldılar. böyle bir şey olabilir ama özel olarak açıklamadılar.

.güçlerini acilen öğrenmek için ilaçlı milaçlı hafıza çalışmalarına devam ettiler, ilkinde pek bir yere ulaşamadılar. görmüyor musunuz dedi ama kimse görmedi. sonra kendisi de gördüğünü mü unuttu? gizemin boku çıktı ama daha üç bölüm, ilgi de çekici, tüm konusu bu olacak gibi görünüyor. o da güzel yani.

.ikinci seferde syd ile birlikte anılarına daldılar. velet hali kalmış, ona biraz sarıldı. o da garipti. sonra doktorundan çalmaya giriştiği anının içinde duvar bölündü, anı içi anı yaşandı, çocuk hali ve syd kaçtı. önce öfkeli çocuk maskotu, sonra şişko sarı geldi. syd kendi kendine uyandı. hafıza uzmanını uyandırdı. yaşlı kadın kitabı inceliyordu, elini falan kırdı ama arkadan belirdiği sırada o da acıyla uyandı. bir tek david içerde kaldı, onun da başına ne geldiğini öğrenemedik.

.diğer tarafta acele ettikleri bir kurtarma operasyonu var, ablası durumun farkında mıydı? sorgulayanlar böyle söyledi. bu adamın geçmişinde ne olmuş böyle? nasıl büyük gizemmiş? nasıl karanlık bir geçmişmiş? herkese korku filmi gibi geliyor mübarek.

.bütün sezon bunun güçleri ile uğraşacağız gibi görünüyor, bir bakıma iyi aslında. topyekün mutantlar ile dalmaları, mutant savaşı sıkıcı olabilirdi ama ya akıl hastasıysa hakkaten demekten de kendimizi alamıyoruz, ciddi çorba var çünkü.

--- spoiler ---