5 Mart 2017

legion s01e04:

Chapter 4

--- spoiler ---

.karman çormanlık tam gaz devam ediyor. bu arkadaş meselesinden mi çıkacak hepsi? eleman uyuşturucu bağımlısı iken bunu daha kötü yapmş. benny olan erkekmiş, lenny kız mıymış? ikisi aynıymış ve belki ikisi de yok ya da şişko sarı gözlü benny'nin deforme olmuş hali, o da aslında kendisi.

.gördük ki elemanın karanlık tarafı var, doktorun ağzını burnunu kırmış. doktor değişik gözlü adam mıymış? yoksa onun yerine mi geçmiş? onun gücünü de tam bilmiyoruz ya çok fark etmez. sonuçta eleman doktorun tek gözünü kör etmiş, bir hayli kan çıkartmış.

.yıldızlar ne söyledi? babası ne söyledi? babası ile ilgili bir mesele. belki arkadaşı, babası, kendisinin kötü kişiliği hepsi birdir.

.bölümde iki hikaye vardır diye anlatan abimizin dansı falan da güzeldi, lafları da güzeldi. kendisi astral seyahatte kalmış. eski dalgıç kıyafetleri ile merkezlerinde tutulan bir elemanmış herhalde, şimdi david yanına geldi ve sadece canavarı olduğunu söyledi. o da ne canavarı yok öyle bir şey dedi. unutturuyor demek ki dedi, hakkaten de öyle. bunu daha önce geçmiştik, bolca görüyoruz ama hiç bahsetmiyor.

.neyse bizim ekip de david'in anlattıkları ne kadar gerçektir diye göreve çıktı. hırsızlık yaptığı yere girdi, doktora gittiler, öncesinde eski kız arkadaşa gittiler. köpeği gerçek değilmiş onu öğrendiler, elemanı herkesler arıyor. orası bariz.

.sonra da tuzağa düştüler yakalandılar. şu iki kişi tek beden olayı da garipti, kısaca onun hikayesini aldık. vücut dışında yaşlanıyormuş sadece, yaş farkı ondanmış. dövüşü pek seviyormuş ama gelen askerleri bitiremedi. sonunda da merminin önüne atladı bölüm öyle bitti, omzundan vuruldu gibi ama birilerinin ölmesi gerekiyor olabilir, bakalım nereye varacak?

.david salağı gelmemesi gereken zamanda geldi. aslında syd herşeyleri halletmişti. vücudunu değiştirmiş, kötü adamı yakalamış ve arabayı sürmeye başlamıştı. david kapana kısıldığı dünyadan koştu geldi, beyni patlayacaktı ama arada gözü sarıya döndü sanki, geldi kurtardım derken kötü adamın kaçmasına yardım etti ve takımdan biri yaralandı.

--- spoiler ---