18 Mart 2017

the expanse s02e08:

Pyre 

--- spoiler ---

.sokayım belinize de kuşağınıza da diyerek izliyorum artık. devamlı bir milliyetçilik, devamlı bir kargaşa, kimse kimseye güvenmiyor. birbirlerini öldürüyorlar sonra da yok efendim biz kuşaklıyız. niye öbürünü öldürüyorsun lan o zaman? 

.geçen bölümde hız denemesi yapan elemanın sonunu göremedik, geçen bölüm ile bu bölüm zaten kopuk. dünya ekibini görmedik, marslıyı göremedik, buluşma olacaktı, hepsini geçtiler. neymiş efendim yeni bir protomolekül varmış, onu bulmuşlarmış.

.hani şu tarım yapılan istasyondaki hadiseden bahsediyoruz. güneş sisteminin koruyucuları bir tek bunlar sanki, kendi kıt kanaat gemileri ile gidip bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. yapabildikleri de meçhul, üstelik ekipten biri protomolekül saklıyor. o da salakça geliyor artık bana, söylesene be kadın.

.o kadar tantana daha geçen bölüm marslı askerlerin saldırı meselesi işte. hepsini bağlayacaklar ama çok yavaş ilerliyor. istasyondaki asyalı abimiz continuum dizisinden tip, çocuğunu kaybediyor. ölüp ölmediği belli değil. tepelerine camlar düşüyor, çıkan çatışmada bir sürü insan yaralanıyor. iç gezegenli olanları atıyorlar uzaya. artık nasıl bir sistemleri varsa malların.

.bu botanikçi abimizin kızının doktoru da protogen çalışmaları yapan bir doktormuş, bağlantıyı oradan kuruyorlar. belki istasyonda bir şeyler yapıyorlardır. zaten bu kadar iş bir tek doktorun altından kalkamayacağı bir şeyler olmalı. ha bire bilen adamları öldürüp bu salakların ekibine kalıyoruz.

.ekip de bir salak geliyor artık sorma gitsin. ailesi marsta olan bir marslı, gemiyi kullanıyor kendisi pek yardım sever. bir tane psikopat, şimdi empati yerlerini mi kapattı ne oldu? kafa gidip ortada dolaşıyor, amos mudur nedir? kas gücü kendisi, adam dövüyor, ağır işleri yapıyor. kaptan denen holden salağı zaten sinir bir karakter, ne alaka işte. zenci kadın naomi de güvenilmez bir kuşaklı. böyle ekip mi olur arkadaş?

.kuşaklıların lideri mal adam, diğer bilim insanını kaçırıp sırlara vakıf olduğu vakit ne yapacak? boyunu aşmıyor mu bu mesele? uzaylı meselesiyle ırkçılık meselesinin alakası yok, adamlar niye böyle karman çorman yapıyor anlayamıyorum. saçmalıyorlar. ilerde uzaylı da olsak hepimiz insanıza bağlarlarsa çok güleceğim.

--- spoiler ---