18 Mart 2017

iron fist s01e01:

Snow Gives Way

netflix'in gözünün yağını yiyim. adamlar tüm versiyonları ve türkçe altyazıları şak diye yapmış. tabii internete yayılmasını kesmedikleri için de teşekkür ederiz kendilerine. belki engellenemez ama en azından altyazıdır şudur budur, bir şeylerde zorluk çıkartabilirlerdi. adamlar şak diye bütün bölümleri koyuyor, zorluk yok. dizinin başlangıcını biraz arrow'a benzettim ama ondan iyi olacak diye umuyorum. o baydıydı, saçmaladılardı bir süre sonra. bu sefer kung fu'cu biri var. yalın ayak başlıyor macerasına, olaylar pek akmadı. çok aksilikler oldu ama güzel bir yere gidecek gibi hissettiriyorlar, en azından tipler iyi, çekimler iyi, müzikler iyi, izlenir yani. esas kötünün zengin iş adamı olması da biraz baydı ama yapacak bir şey yok, hele hele new york meselesi apayrı bir klişe oldu artık.

--- spoiler ---

.yalın ayakları ile bu bina benim diyor da adam bir çift ayakkabı al diyor. hep yalın ayak olacak sandım ama ninja ayakkabısı giyince rahat etti sanki. kızla karşılaşmaları da fena değildi. şak diye çalışmaya başlasalar. çat diye yiyişseler iyi olmayacaktı ama hikayenin nereye gittiği belli zaten. belki bekaret yemini etmiştir, şaolin çocuğu seni.

.uçağı düştükten sonra rahipler bunu bulmuş ve eğitmiş gibi anlaşılıyor. himalayalar civarında tam uçuş sırasında iş yapmışlar böyle ama neden bunca zaman neden yalın ayak? neden bu kıyafetlerle? ne olduğu pek anlaşılamıyor böyle.

.üstelik uçağın düşüşünü mü araştırıyor tam olarak? yoksa hatırlayamıyor mu? orası da belli değil ama esas kötü kendini ölü gösteren iş adamı, babasının arkadaşı olan tip. çocuğu da ayrı bir uyuz, kız çocuğu desen en son uyutucu hap atmış, en pisliği oymuş nerdeyse. zaten hepsi şirketlerini korumaya çalışıyor. şirketin %51'i bununmuş. durumlar bundan ibaret.

.bizim oğlan da işte olay olsun kabiliyetlerimi göstereyim tadında takılıyor ortalıklarda. arabanın üstünden atlıyor. bunu öldürmeye gelenleri çeşit çeşit figürler ile etkisiz hale getiriyor. bundan başka da bir şey olmadı. daha ilerlemesini beklerken, elemanın sonu akıl hastanesi gibi bir yerde oldu, devamlı da uyutuluyor şu an. devamını kim bilir nasıl getirecekler, daha iyi bir yerlere geleceğini umduydum.

.hayatın anlamı, mutlu olmaya dair laflar, buda'nın lafları ve tabii avcı toplayıcı keşin muhabbetleri güzeldi, daha iyisi de olur umarım diyerek, beklentimi yüksek tutuyorum. kung fu'lu olacak da izlenmeyecek yani? mümkün değil, arrow gibi sıçmazlar inşallah.

.köpek sahnesi hoştu, onu söylemeyi unuttum. iki dakikada sakinleştiriyor hayvanı. bir de baştan sona konuşmamız lazım diyerek gidiyor ama illa oturarak mı konuşmanız lazım? ayakta anlatsana iki saniyede arkadaş. o da sinir bozucu geldi biraz.

--- spoiler ---