1 Mart 2017

the expanse s02e05:

Home

--- spoiler ---

.noldu lan şimdi? adamlar hızlı hızlı dünyaya meteor getirtti, şimdi geldikleri noktaya bak. naber evlat diyerek giriyor sonra da dudağından öpüyor. kız 20'li yaşlarda kendisi 40 falan herhalde, romantik hikayesi komik oldu iyice böyle. kendini feda falan da etti, iyice acayipleşti. uzaylı sübyan hikayesi mi oldu nedir yani?

.ha kötü olmadı ama ne bileyim daha iyi olabilirdi. şimdi uzaylı modeli çıkaracaklar. venüse gitmeleri ile bir şey olmamış olması lazım, uzaylılarla anlaşmaya çalışacaklar. bir nevi battlestar galactica'nın saylonları gibi olacaklar diye tahmin etmeye başladım.

.ikinci tür gerekiyordu, zaten esas kızın istasyona bağlanış şekli, idare etmesi falan hepsi saylonları hatırlattı da ne bileyim bir şeyler eksik hissiyatı devam etti. ha eskisinden bin kat iyi, en azından uzaylılar hareket halinde, yetmiyor uçuyorlar mübarek.

.bir kaya parçasını nasıl o kadar hızlı hareket ettirebilir? yer çekimini de yapıyor üstelik, tüm bunları nasıl yapabilir? hem de içindekiler g kuvveti hissetmeden bunu nasıl becerebiliyor? pek anlayamadım o kısmı.

.miller denen mal, esas doktoru öldürdüğü için zaten cevap alamadık, gitti kıza ilanı aşk etti. dünyayı kurtardı ve venüse düştü, adamın hikayesi buymuş yani tam olarak. eros'ta polis idi. çok çılgın idi, bir dava aldı başına bela oldu. görmediği kıza aşık oldu, peşinden dünyaları aştı, ölümlerden döndü. sonra kıza bombayla gitti, ikna etti ve bitti.

.bir kere kaya parçası venüse çarpıyor. venüs zaten çetin mekan, bir sürü patlayıcı gaz ve sıcaklık, hadi onları geç, götlerinin dibinde nükleer bomba var. o da mı patlamıyor yani tam olarak ne oldu? patlama gördük ama bakalım anlatacaklardır.

.dünyanın göktaşına bomba yollaması, bunu tek adam kararı olarak yapmaları, iki dakikada dünyanın kaderini belirlemeleri de saçmaydı. hiç mi armegeddon izlememişler? içinden patlatmadan ne işe yarayacak? hem belki uzaylı kardeş patlama ile dünyaya yayılma planı yapsa daha kurnazca olurdu. sadece kızın hayali olarak gemiyi evine (dünyaya) götürmesi gibi bir yere bağladılar.

.beyin hücresini taklit eden protomoloküller, kuş temsilleri, mavi parıldayan cisimler derken hepsi venüse çakıldı. dünya kurtuldu ama işler yarım kaldı.

--- spoiler ---