28 Şubat 2017

Bates Motel s05e02:

The Convergence of the Twain

--- spoiler ---

.son sezonu muydu bu? adamlar iyice alıştırdılar tiplere. aslında pek bir şey olmuyor ama dizi akıp bitiyor. kendince havası da var, acayiplikler zaten derinden derine devam ediyor. anasına benzeyen kadına ilgi duyuyor mesela ve bunu irdeliyorlar, o derece manyaklar.

.yetmiyor, sonunda perukla gelmiş karşımıza, kendisini annesi zannediyor ve ölmediğimi biliyorsun diyor. şimdi eleman anasının öldüğünü söylüyor ama diğer taraftan kimseler görmesin diye de endişe ediyor. kendi deliliğinin ne kadarının farkında?

.anasını mumyalarken farkında değil mi? öldüğünün farkında değil mi? ölüsünü çekip çıkarmıştı, tüm bunları unuttu mu? hafıza kayıpları ayrı bir olay. anasını evde tutması da kafasını kontrol altında tutma çabası ama işte bir yere kadar oluyor.

.ikinci bölüm sonunda evden çıktı, gizli saklı kimlerle buluşuyorsun bakayım diyerek geldi. sonra da norman'ı ele geçirip önce bara sonra da evine gitti. o sırada da mal kardeşi caleb gelmişti, evin altını üstüne getirirken mumyalanmış cesedini gördü. öyle kalakaldı. arkadan norman belirdi ve patlattı küreği (neyiyse artık) indirdi yere adamı, sonraki bölümler bunun manyaklığı ele alırız diye düşünmekteyim. kendi dayısını öldürür mü? göreceğizdir.

.dylan ve emma kendi halinde yaşamaya devam ediyor, bu caleb olayları öğrendiği vakit nasıl onları aramadı? onu da pek anlamadım. başka herhangi biri yok mu? şunlara haber etsin de hayal dünyalarından çıksınlar, dizi için fazla mutlular, fazla tatlılar. dylan iyice süt dökmüş kedi olmuş, değişimi görmek isteriz.

.şerif abimiz iyice kafayı yedi, norman ziyarete gitti. hareketleri falan zaten psikopat, korkutuyor insanı, ben iyiyim demeye gitmiş. öldüreceğim seni diyerek tehdit etti, sonra mahkumlardan biriyle kapıştı, transferini istedi. neyi planladığını pek anlayamadım ama elemanı öldürmek istiyor.

.kadının intihar ettiğini düşünüyorlar, oğlan bunu yaptığını hatırlamıyor. şerif bunun tanığı, yüzyüze geliyorlar ve bundan kimse bahsetmiyor. hani bahsetse de çok şey değişmeyecek ama neden bahsedilmiyor anlamadım.

.bir de şu motele gelen david davidson (walking dead malı) norman'ın yandığı sarışının kocasıymış, o da komik oldu. adama karşı tutumu komik, yemeklerindeki soruları komik, her şeyleri komik havadaydı. onlar da sezonun yeni karakterleri, aralarını bozup kadına yazacak. kadın adamı seçecek ve norman kadını kesecek diye tahmin ediyorum. belki anasının deliliğini görüp kaçarken keser, artık senaristlere bırakıyorum bunu da.

--- spoiler ---