2 Mart 2017

the 100 s04e02:

Heavy Lies the Crown

--- spoiler ---

.bu sezon sağlam sıçacaklar gibi hissediyorum. şu bölümde geldikleri ikileme bak. dünyanın altı aylık ömrü kalmış. 25 tane insan esaret altındaymış, köle gibi kullanılıyormuş. ellerindeki jenatör ile 500 insanı kurtarma şanslarını 25 insanı kurtarmak için harcıyorlar. yer misin sabaha mı bırakırsın?

.bir manası yok gibi artık, sonra salak jasper eğleniyor falan o da ayrı bir uyuz. diğerlerinin işlerine engel oluyor, geçiyorlar onla muhabbet ediyorlar. buldukları bir çözüm yok ama çözüm varmış gibi açıklama yapıyorlar. sonra liderlikten dem vuruyorlar.

.sanal muhabbetin sorumlusu jaha geçiyor, günahlarımla yaşamam gerekir diyor. salak saçma cevaplar, lidermiş de şuymuş buymuş. her şeyin sorumlusu bu mal işte neden cezalandırılmıyor? ışık kentini bulacağım diye götünü yırtıp, tüm her şeyi bu salak yapmamış mıydı? o kadar muhabbet nereye gitti? kimse hesabını sormuyor?

.sıkaykuru diyorlar, ülen jaha işte. verin kellesini kinler bitsin. en azından zayıflasın. böyle muhabbet döndüreceklerine yok efendim düello teklif eden büyükelçinin kulağından öldürmeler, gizli saklı işler. yetmiyormuş gibi yeni bir tane öfkeli karakter getirmeler. alie gitmiş buna ailesini öldürtmüş, teyallam ne diyeceğim bilemiyorum artık.

.tekrar bir radyasyon geliyor, uzay gemilerini onarıp hayatta kalmaya çalışıyorlar. buldukları b planı buymuş. roan'a herkesi kurtarma sözü vermişlerdi. o ne oldu peki? nükleer santralleri niye hiç görmedik? başka bir yolu yok mu? ha bilgisayar bulamadıysa biz de bulamayız diyorlar herhalde ama yine de çok saçma ilerliyor şu an.

.aşırı bir çıkmaz yaratınca çözümü de güzel yapmaları gerekiyor, yoksa öylesine oluyor her şey. bir de halkların arasındaki muhabbet var. her türlü savaş, birbirini kesmece şeklinde devam ediyor zaten, ondan da gına geldi. artık o kadar muhabbet ettiler, ortak bir şeyler yapabilmeleri gerekir.

.buz halkının kralı, diğerlerini dinleyecek gibi. sağlam bir karakter gibi görünüyor. yardımcısı hafif mal, nereye götürürlerse artık.

--- spoiler ---