3 Mart 2017

legion s01e01:

Chapter 1

kafa şişirmesinden çok kafa karışıklığı yapıyor, ilk bölüm itibariyle ne gerçek ne değil izleyici bile zor anlıyor. karakterler pek tatlı, çekimler pek güzel. müziği de dönemin havasına uydurmuşlar, arada tatlı nağmeler falan koymuşlar. ilk bölüm sonuna doğru sinema moduna da geçtiler, dizinin aksiyonu nasıl olacak? tek esas karakter etrafında mı dolanacak yoksa takım olarak mı takılacaklar? olay falan çözdüreceklerse o kadar ilgi çekici olmaz ama ne bileyim yine de izlemesi keyifli olacak gibi görünüyor. havası hafiften stranger things'i andırıyor. en azından dönem olarak, akıl hastanesi falan derken de öyle gelmiş olabilir, sonra belki açılıp saçılıyorlardır. o kadar korku havası olmaması gerekir.

--- spoiler ---

.esas elemanın çocukluğu ile başlıyor, öyle devam ediyor. kafadan problemi var. şizofren diye yatırıyorlar kendisini ama belki dünya yamuk sen doğrusun, belki sende bir problem yok diyen sarışın bir kadınla tanışıyor. kendisi de dokunulmak istemiyor.

.dokunulmayan bir aşk içersine giriyorlar, o da komik desen değil, üzücü desen değil. sonra kadın ortadan kayboluyor. birileri de (artık hangi örgütse) bunu almış, tesisin tekine koymuş ve sorgulama yapıyor.

.olayları kurgulayış şekilleri güzeldi, insan karıştırıyor bir sürü. gazı bastıkları zaman ölecek sandım ama bayıltıcı gaz mıymış? ölmcül gibi anlatmışlardı sanki. neyse ki öldürmediler.

.akıl hastanesi görüntülerine geçiş, müzikle birlikte eğlenceli gibiyken manyaklığa döndü. akıl hastanesinde işler iyi gidiyor derken kız akıl hastanesinden çıkacakken bu onu dudağından öpmüş dünyalar yıkılmış. böyle de bir şeyler yapalım demişler.

.tabi kesintili geçiyorlar, bir bakıyorsun adam turuncu kıyafetlerle akıl hastanesinde, bir bakıyorsun gri kıyafetleri ile sorgulamalarda. devamlı bir doktorun karşısında gibi. neyse bunu sorguluyorlar ama elemanın gücü neyse artık, marvel evreni de mübarek bir sürü özel güçlüsü var, hafızasının içinde kızdan yardım alıyor.

.havuzda hafif kaykılıyor, baskın düzenleniyor ve elemanı kurtarıyorlar. gelen ekibin hepsi mi özel güçlü? bunların takımının adı mı legion? hafif komikli tipler, esas kız da eleman da iyi gibi görünüyor. bundan iyisi can sağlığı zaten. araya üç beş güzel laf atabilirlerse esas kötüler de espiritüel olacak gibi, neyse dertleri anlatırlar artık yavaş yavaş.

--- spoiler ---