31 Mart 2017

the 100 s04e05:

The Tinder Box

--- spoiler ---

.boş beleş işlerle devam ediyorlar. bir ara güzel olacak gibiydi ama sıçtı batırdı iyice. olayların ölçeğini de genişletiyorlar. seveni çok, parasını da basıyorlar herhalde. uzaya falan gidecekler. arkedya'larını patlattılar. öyle çok iyi sahneler değil ama yine bir sürü para gerekiyor. artık nasıl yapıyor ediyorlar, hallediyorlar.

.buz ulusu geldi, geminizi alacağız diye. octavia haberi önceden yetiştirmişti. iki saniye kalp masajı ile kendine geldi. o kadar yolu ölmek için gelmeyelim demişler işte ne olacak? neyse gittiler bunlar karşı karşıya. kane ile bellamy kozunu kullandı, görüşmeler başladı.

.tey'allam sesleri eşliğinde, 50 koltuk verip anlaştılar da ne alaka değil mi? gemileri patladı gitti. bir de buz ulusu kralını öldürecek bir tip, bellamy koşuyor sen katil değilsin diye ikna ediyor. bu kadar saçmalık olmaz yani, şaka gibi. diğeri de şaka gibi. hepsi şaka gibi. sonra buz ulusu kral yardımcısı kız da şaka gibi, gülmedik ama.

.her neyse esas mallık bunların toplanıp savaşa gittikleri vakit gemiyi koruyan, kontrol eden kimsenin olmaması. octavia salağının aklına teknoloji düşmanlığı gelmesi, bıçaklanmış, yeni hayata döndürülmüş hali ile kalkıp bunun peşinden gitmesi ve sözle ikna etmeye çalışmaları. kardeşim silahınız yok mu çekin vurun öldürün bir şeyler yapın. elinde ateş ile konuşuyorlar.

.zaten ortada bir tane bekçi, koruyucu olmaması da mallığın önde gideni, bunlar savaşa çıkınca gelip herkesleri birileri kesse ya da tuzak olsa ne olacaktı? her neyse herkesleri eşit konumuna getirelim. 100 insan geyiğini daha fazla sürdürmeyelim diye gemilerini patlattırmışlar, içinde bir sürü imkan, bir sürü teknoloji gitti. teknoloji düşmanlığınıza koyem demekten başka da bir şey demedim. elemana ne yapacaklar bakalım?

.diğer tarafta raven, clarke'ın anası ve yardımcısı de karakan sentezlemeye çalışıyorlar. mekanda uzay mekiği varmış, ancak yer çekimsiz ortamda yapılıyormuş. uzaya çıkacaklar ama alie maceralarından beyinlerinde sıkıntı olmuş, parçalar kalmış. raven zaten süper zekiydi, artık aşmış. uzay mühendisi, genetik mühendisi artık beyninde ne varsa hepsi olmuş. iki dakikada her şeyi çözdü, geberip gidersin dediler ama dinlemedi. hepsi ölse de rahatlasak, bu sezon çok sıktı bu dizi beni. o müzikleri basmaları yok mu? allah hepsinin belasını versin.

--- spoiler ---