31 Mart 2017

legion s01e08:

Chapter 8

--- spoiler ---

.bir önceki bölüm kadar harika olmasa da güzel bitti. sezonu tamamladılar, esas kötüyü öldürmediler. onun şartlarında olmuş oldu. zaten süper güçlüydü, iki makine ile halletseler kötü olurdu. çorba örneği falan da güzeldi.

.benim anlamadığım oliver'ı baştan belirledi mi? yoksa en son david ile kapıştıktan sonra kapıyı açan kişi olduğundan mıydı? adam da telepat, david kadar olmasa da onun da güçleri var ama ne bileyim, sen o kadar saklan sonra gelsin seni canavar ele geçirsin. pek olmadı.

.ha esas kötü için güzel bir karakter, oliver zaten kafadan kontaktı. tam karısını hatırlamıştı ama tekrar ayrı düştüler, baktığın zaman hüzünlü ve tatlı bir romantik hikayesi de var.

.aynı şekil öpücük meselesiydi. adamlar nasıl bağladıysa, lenny syd'i ikna etti. yapılmış çorbayı geri alamazsın muhabbetine geldiler, gayet iyidi. bizi ikna etti. yine de makineye bağladılar, anılarından bir bir siliniyor gibiydi. karşılık verince david'in ağzı burnu gitti. sonra da syd devreye girdi. önce syd'e oradan dövüşçü kıza, david ile kapıştıktan sonra da oliver'a gitti. araba ile uzaklaştılar ve sezon burada bitti.

.bölüm başında yüzü yanan elemanın (gay karakterimiz de oldu, onu da ekleyelim) hikayesi ile başlayınca uzatacaklar zannettim ama 7 dakika falan sürdü. sonra gerisini öldürük kısmına geldi. david elinin tersi ile askerleri ağaca yapıştırdı. kelimenin tam anlamıyla yani.

.sonra konuşmamız gerekir dedi, diğerleri konuştu. hafiften dinozor muhabbetleri. biz geleceğiz imalarından sonra esas düşmanın gölgeler kralı olduğu, birlikte savaşmaları gerektiği şeklinde ikna oldular, o da güzeldi. elemanın kör gözünde kamera vardı. diğer tarafta amerikan ordusu vardı. ordular yollanmadı, sonuç ne olur sonraki bölümler görürüz. belki özel birimleri olurlar artık bilemiyorum.

.syd kendini feda etse daha dokunaklı olurdu ama biraz standart olurdu. yine geçişler harikaydı. müzikler çok tatlıydı. pink floyd'lu kısımlar da çok iyi oturmuşlar. anılar içinde yüzerken sözleri de oturtmuşlardır diye tahmin ediyorum. tam delilik işte.

.bir de şizofreni meselesi vardı. siz beni inandırdınız diyor da esas şizofreninin kendini deli zannetmeme gibi bir özelliği var diyor. hastalığın güzelliği bu diyor. david'in geldiği nokta çok tatlıydı. konuşmaları çok güzel oldu. korkak ürkek david'den ermiş david'e geldik. havada meditasyon yapmalardan, muhabbetlere hepsi iyidi. sağolsunlar. the oa ile birlikte son dönem izlediğim en iyi dizilerden oldu.

--- spoiler ---