24 Mart 2017

legion s01e07:

Chapter 7

--- spoiler ---

.on numara bölüm yaptı abilerimiz, finali nasıl olacak böyle bilmiyorum ama en azından akıl hastanesinden kurtuldular, yeni bir sıkıntıya girdiler. müzikler desen bir harikaydı. ravel abimizden basmışlar, astral adam harflerle mermilere koruma yapıyordu, kafası çok güzel yahu.

.o nasıl kurtuldu, niye kurtuldu onu çok anlamadık ama zaten silahlı adamlar ortamı bastı, pek kurtuldu da sayılmaz. aynı zamanda faruk canavarı da tabutu kırdı, bölüm öyle bitti.

.genel olarak david'in hikayesini ele aldılar. kara tahtadaki animasyonlar falan da bir harikaydı. adamlar üşenmemiş yapmış. dizinin gizemini böyle açıklamış oldular. vakti zamanında benzer güçleri olan babası ile faruk mücade etmişler. faruk kaybetmiş ama ölmemiş, değişik bir formda david'in bebeklik haline dadanmış. zaten köpek olayı, baştan beri yanında olması gibi şeyleri biliyorduk.

.babası david'i korumak için evlatlık verdiği vakit bunu nasıl fark edememiş bilmiyoruz ama sırf korumak için başka aileye vermişler ve olaylar gelişmiş. bu eleman küçükken korkulu hikayeleri kim okuyordu? onu açıklamadılar henüz, bir tane adam var ama kim olduğu belli değil. ablası da bir şey demedi bu konuda. zaten dertleri başlarından aşkın.

.astral abimiz oliver olmasa kurtulamazlardı. adamın buz evindeki yerini falan da tespit etti ama bizim canavar faruk bir şey yapamadı. önce ikizlerden abimizi yanına çağırmıştı. hemen bir plan yaptılar, sonra syd'e açıkladılar. hepsi birlikte kurtulmaya gidiyorlardı. yanlarında gerçeği gösteren gözlükler falan derken david kendi kendine tabuttan çıktı, sonra labirent gibi odalarda kayboldu ama süper gücüyle hepsini halletti. en sonunda kurşunların üzerine geldiği sahneye geldik, syd'i korumak için kurşunlara sırtını çevirdi. vuruldu zannettik ama kurşunları avucuna almış, seni hınzır seni...

.kafasındaki tacı ile öyle takılıyordu ama tam işe yaramıyor gibiydi. laboratuvara gideceklerken peşlerindeki silahlı birlikte geldi. ilk bölümlerde kaçarken ağzını yüzünü yaktıkları adam da ortaya çıktı. kötüler bitmiyor. mücadele devam. bir bölüm kaldı ama güzel bitireceklerini umuyorum.

.canavar ile kapışma sahneleri de çok tatlıydı. ravel müziğinde sessiz sinemaya döndürüverdiler. adamlardaki kafa çok iyi. zaten oliver'ın muhabbetleri harika. üstüne dialogsuz, sessiz sinemalar, güzel görüntüler derken derken olaylar nerelere geldi. akıl hastanesi hikayesini uzatmasalar çok daha iyi olacaktı ama bunların süper kahramanlığından çok esas elemanın kafasının içinde olaylar gelişiyor.

--- spoiler ---