25 Mart 2017

feud s01e02:

The Other Woman 

--- spoiler ---

.hafiften farklı ama biraz durağan bölüm, devamlı surette yaşlı kadınların üzerinden gidiyor olay. dönemin erkek egemen toplumu ve warner abimiz, warner bros'tanmış. elemanın lafları falan iyidi. tiplemeleri de iyi.

.filmin esasının çekimiyle alakalıysa roller bir kenara ikisi arasındaki husumetin ekrana yansımasının filmini yapmışlar. şimdi hemen paralarına baktım. dünya genelinde 9 milyon dolar kazanmışlar. 1 milyon dolar bütçeleri bile yok yani, inanılmaz bir para. ne kadarı oyunculara gitmiş? orasını bilmiyorum. bette rolü ile oscar'a aday gösterilmiş ama alamamış. sadece kostüm tasarımından oscar almışlar, komik yani.

.güya birbirlerine nefreti en iyi performansı göstermelerini sağlayacaktı. öyle bir şey olmamış demek ki... lafları ile kalmışlar. üstelik birbirleri ile iyi anlaşmaya baktıkları vakit, aralarında laf taşıyıp kızıştırmışlar tekrar. bunların hepsi de yapımcı warner abimizin kafasının altından çıkmış.

.çok para kazanacaklarını tahmin etmişler de korku filmi niyetine nasıl insanlar izlemiş onu pek anlayamadım ama dönemine göre farklılıkları varmış. zaten iki kadının yönetmeni yönetmesi meselesi de ilginçti.

.yönetmenin olayı zaten apayrı. şimdi bette ile yatmış mı? öyle gibi gösterdiler. ilkin joan adamı baştan çıkarmak için yanına çağırıyor, sonra bette kızı ile tartıştı diye birlikte takılıyor. yönetmen hepsini bir rahatlatıyor, bir şeyler yapıyor. eskiden görevleri bu muymuş? 

.setteki olaylar ilginç zaten, çok fazla çekim izletmediler ama bette'nin şarkı söyleyememesi ve şarkı sahnesi de acayipti adamlar özel koymuş.

.aynı zamanda gay ve şişko jön de komikti. adamı iyi bulmuşlar, filme dair en acayibi de zaten oydu. gerçek hayatta bir de onun üzerinden olaylar gitmez herhalde.

.esas karakterlerden biri gazeteci kadın, joan 2 milyon dolar borcum var diyerek ağladı ama gerçek mi? yoksa kandırdı mı? bilemiyorum. 

--- spoiler ---