17 Mart 2017

legion s01e06:

Chapter 6

--- spoiler ---

.bu kadar güzel getirdikleri dizinin sezonun bitmesine iki bölüm kala bu kadar durağan olmasına akıl sır erdiremedim. yani tamam hepsini aklına mahkum etti, akıl hastanesine koydu iyi güzel ama içersinde daha çok çabalamaları gerekiyordu.

.astral seyahatte takılı kalmış abimiz bunlara yardım ediyor mu etmiyor mu? çift kişiliklilerden adam çıktı içinden ama ilk ona gelen de kıyafetle oydu. sonra gitti kadına vurulma anına götürdü. kurtar dedi ama kurşunu değiştiremedi, kadını değiştiremedi. bir şey yapamadı.

.koskoca bölümde bir an akıyor gibi ama yavaş akıyor, kimseler bir şey yapamıyor. syd biraz şüpheleniyor. kapı görüyor devamıl kapıyı soruyor. iyi güzel çok saykodelik ama çok ağır geldi bana.

.zaten büyük kısmı konuşmalara geçti, terapi seanslarındaki en iyi şey, masadaki el heykeliydi. adamların heykeli bile şekil, nasıl dekore ediyorlarsa artık ortamı çok acayipti.

.bu akıl hastanesinde, hepsinin aklında kontrol bizim yaratıkta ama ne yapmaya çalışıyor anlamadım. david salağına gerçekleri açıkladı. babası bunu bu yaratıktan korumak için evlatlık vermiş, eleman bir şey hatırlamıyor ama bu anlatıyor. sadece bedenine ihtiyacı varmış, güçlerini birleştirmek istiyormuş. hayatın amacı güçmüş, tanrıyı bile korkutacaklarmış. durum bundan ibaret.

.hafıza kontrolcüsü, kendi hafızasına esir olmuş. anası bulaşıkları dizerken ölmüş gitmiş. çocukkenden itibaren her şeyi net hatırlıyor. böyle de bir manyaklık yani, geçmişte yaşamaya yeni bir boyut.

.yaşlı doktorumuzun telapatik yetenekleri nerde? niye hiç şüphe etmedi? niye bir tek syd şüphe etti. david halinden memnundu ama sanki kardeşi bunu uyandırmak için kötü davrandı. turtasını aldı, seni görünce kusasım geliyor dedi, kusma efekti verdi. ne bileyim bir şeyler oluyor gibi ama bu hızla devam ettireceklerse sezona son anı saklamışlar gibi, syd kurşun önüne atlar, zaman yavaşlar ve iki bölüm geçer, sonra da kurtulmalarını bekleriz. ölmeseler bari. david'in gücü dedik ama içindekinin gücü yüzünden her şey karman çorman oldu.

--- spoiler ---