4 Mart 2017

legion s01e02:

Chapter 2

--- spoiler ---

.adamlar deliliğin dozunu biraz fazla mı artırmış? dizinin zaman mekan ayarı bozuk, şak şak sahneler değişiyor ama garip işte takip etmek zor. bir de film moduna geçiriyorlar arada, alttan üstten siyahlıklar veriyorlar. onu neden yapıyorlar pek anlamıyorum. webdl sunumu yüzünden de olabilir şimdi, kasten bir şey olmayabilir. çıkar ortaya.

.bizim delinin adından bile emin değilim, david diyorlar da başka bir şey de diyorlar. belki lakap falandır bilemedim. her neyse kendisinin kafası çok karışık, güçlerini kontrol edemiyor. sadece duyduğu sesi kontrol etmesi için telepat teyzeden yardım aldı. sesleri kısma tuşu yaptı, onla kısıyormuş gibi yaptı ve rahatladı.

.sonra hafıza çalışmaları geldi, zaten buldukları mekan harika, bir de ağaçlar ortasında camekandan yer yapmışlar, artık hafızasında yol almaya başladılar. zenci elemanın gücü de buymuş, hafıza bükücüymüş.

.de ilerleyen sahnelerde o kadar da güçlü olmadığını öğrendik. david kendi ilerletti meseleleri, bir kriz çıktığı vakit sahneyi orada kesiyorlar. halbuki önemli yani, niye böyle yapıyorlar, gizemlerine koyarım yalnız.

.tamam sakinim, şimdi babasının yüzünü göremedik. manyakça bir kitap okuyormuş. bunun sebebini anlayamadık. yıldızlara bakıyorlarmış. seslerini duyduğunu söyledi ama metafor olarak söylediğini söyledi, belki babası da arızalıdır. bir gariplik var buralarda. açıklamadılar henüz.

.bir de hatıralarında zaman kayması var, nasıl yani diyor zenci. böyle olmaması gerekir diyor. adam konuşurken zaman kayması yaratıyor. olacak iş değil, birileri gelip bunun hafızasını ellemiş gibi. bir de tabii şişko gıdıklı, sarı gözlü yaratık var. bence kötücül bir şey değil, yardım edecek gibi görünüyor.

.en son bu sarı gözlü mr cihazından ayağına dokunurken panikleyip cihazı bahçeye ışınladı, güçlerinin sınırı yok gibi ama kullanamadıktan sonra faydası yok. kardeşini alıkoydular, yem olarak kullanıyorlar. bırakıp gidecekti, kızcağız engel oldu. mantıklıydı en azından da güçlerini ne ara öğrenecek? hiç öğrenemeyecekmiş gibi. öğrendiği vakit de dizi bitecekmiş gibi bütün olayı buna yığıyor gibiler.

--- spoiler ---