4 Şubat 2017

vikings s04e20:

The Reckoning

--- spoiler ---

.son kısımdaki tipin kim olduğuna dair kesin bilgi yok. bana etılstan'ın oğlu gibi geldiydi, sonra karıya tanrı adına çakmaya başlayınca, veletken öyle olan bir tip böyle olmaz dedim ama bakalım ne çıkaracaklar başımıza. 

.sezon finalini bir garip yaptılar. içimizi burkuyorlar, bunu yapmak istiyorlar. final gibi olmuyor da karman çorman bir şey oluyor. şimdi zaten geçen bölümden bjorn'ün karısı vardı, ona ne oldu? vikinglerin memleketlerinde ne oldu o belli değil? onu komple unuttular, bir sezon bekletecekler.

.her neyse sezonu son bölümden itibaren saldırı görüntüleri ile başlattılar. savaş görüntülerinde çok acayip bir şeyler olmadı. beklenildiği gibi vikingler ezdi geçti. normalde böyle mi oldu? hem madem oldu? savaşın göbeğindeki komutan nasıl yara almadan kaçabiliyor? bu pek olmadı gibi. vikinglerden nerdeyse kayıp hiç olmadı. adamlar o kadar temiz iş yaptı. hani araziyi bilmeme meselelerini çok kafaya takmadım. sonuçta kim bilir neresi, büyük topraklar. savaşılacak alanı kendileri belirledi. ecbert'in oğlu da zaten mal gibi kaldı öyle.

.üstüne koştu kaçtı, yetmedi mekanlarını terk ettiler. nasıl bir şehirse iki saniyede boşaltıldı. ecbert ve psikopozları geride kaldı. artık ölümlerini bekliyorlardı ama adam gider ayak ikinci kez aynı numaraya düşürdü. ragnar'ın oğulları da babalarının hayallerini tamamlamak adına bunu yapmış bulundu.

.tabii neye fayda etti? toprak vererek kendi ölümünü güzel hale getirdi, hadi ona eyvallah ama bunlar toprağa yerleştikten sonra diğerleri toparlanıp gelip bunları öldürecek mi? nasıl uzun  vaadeli bir plan ki bu?

.kardeşler aralarında anlaşmazlığa düştü, hadi ecbertin kendini hamamda kesmesine müdahale etmediler ama yerleşim yerinde kalmak ile yağmalamak arasında tartışma çıktı, ivar sonunda kardeşinin tekini kesti. baştan beri zaten belliydi, finale saklamışlar. kardeşini kesti diye başına bir şey gelmeyecek mi? oralar da belli olmadı. kaldı hepsi öyle.

.bjorn akdeniz civarlarına açılacakmış, hain kralın kardeşi onunla gidecek. diğerleri de birbirlerini yiyecek gibi görünüyor. anavatanlarından zaten haber gelmedi, onun haberi egil'in verdiği bilgiler neye yol açacak o da belli değil. karman çorman bir sonraki sezon var, pek tat kalacağını sanmıyorum artık.

.floki'ye büyük acı yaşattılar. karısının zorla evlatlık aldığı kız bıçağı bulduğu gibi kadını öldürdü, sonra kendisini öldürdü. floki de ben de öldüm gari, artık sürükleniyorum öyle dedi. o kadar olayın içinde garip oldu. ne güzel müslüman olacaktı, onun yerine boşluğa düştü adam. karısının yaptığı çok abartıydı, iyi oldu aslında.

--- spoiler ---