3 Şubat 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e12:

Hot Potato Soup 

--- spoiler ---

.karman çorman işlere gerdi döndük. darkhold'u elimizden kaybettik. şu kardeş midir? klon mudur? robot mudur? belli olmayan şişko abilerle geldiler. komikler, iyiler güzeller ama ne alaka?

.coulson darkhold'u saklamak için onları görevlendirmiş. özel bir yerleri varmış, bir sürü şifre ile giriliyor ama iki dakikada adamı kaçırıp, sonra beynine girip şifreyi aldılar ama almaya bile gerek kalmadı. bizim salaklar kitabı çıkardı, en son may'de kaldı. spartacus'lü abimiz geldi aldı kitabı ve bitti mesele.

.şimdi kitapla ne yapacak? adamın planı ne anlaşılmıyor. beyinlerini aida yapmış. ışık kaynaklıymış. değişik bir kafa, seni insan yapan nedir? benim ruhum nerdedir? güzel cevaplar, güzel laflar edildi. fitz'in babasına da girdi olay. bu abimiz babası ile bir miktar takılmış. fitz'in babasıyla da ilgili sıkıntıları varmış.

.tabii içlerinden birinin robot olup olmadığını çok daha önce anlamaları gerekiyordu. bu kadar insansı bir şey yapabiliyorsa, içimizden birini değiştirmiş olabilir diyerek bir tarama yapsalar ortaya çıkar. tabii diğer taraftan bu ajanlara hiç mi tarama yapmıyorlar. tesisleri hiç mi röntgenden geçmiyor? may'i bunca zaman nasıl fark edemediler.

.coulson silahı doğrulttuktan sonra sen may değilsin dedi de ülen kadını öptün. öperken anlamadın mı makina olmadığını? kokusu falanda mı yok nedir abi? bu makina olayını böyle yaptıkları zaman ayar oluyorum. 

.denizaltıdaki soğanlı votka seven eleman shameless'in angut elemanı. biraz kirli sakal. kaşlara biraz çizik atınca çok 'bedes' bir tip olmuş. insan doğasına ve eski yöntemlere güveni tam. coulson'un peşinde bir eleman imiş de şimdi ben anlamadım, işin başındaki eleman mı buymuş?

.nainsanlara hak etmedikleri güce sahip olduğu için ayar oluyormuş. senatör ile bağlantısı nedir? sadece denizaltı kaptanı mıydı? geçen bölümde esas kötüye götüreceğiz demişlerdi. bilemedim artık, açıklamadılar tam olarak.

--- spoiler ---