29 Ocak 2017

vikings s04e19:

On the Eve

--- spoiler ---

.ivar kafayı kullandı. çok acayip bir taktik ile geldi. bölümü tam savaş esnasında kestiler ama bu vakitten sonra kaybetmezler herhalde. zavallı prense olacak olan, eleman bahtsız, babasının salaklığı yüzünden ölecek, sonra da herhalde intikamını alırlar. bu sezon gösterirler mi? başka bir olay mı olur? tarihsel olarak ne olmuştur bilmiyorum ama son kısımda pek bir eğlendim.

.büyük ordular kafa kafaya çarpışacağına bizim manyak vikingler kandırmaca taktiği yaptı, oklarla ne kadar insan ölmüştür? ne kadar faydası olmuştur bilemiyorum ama motivasyonlarını mahvettikleri aşikar, en son artık enayi yerine konulmayacağım. gidip gemilerini yakacağım diye böğürdükten sonra, gemi yolunda avlanmaları bir harikaydı.

.zaten floki'nin ivar'ı sevmesi de pek sevimli. üst üste hepsi pek bir güldürdü. güzel oldu böylece. aralarında salak bir rakabet yaratıp orduları bölmeleleri de iyi oldu.

.bjorn'ün de biraz kafayı kullanıp ivar'ı dinlemesi çok iyidi. işe yararsa iyi taktiktir, yaramazsa kötüdür dedi. liderli olayına girmediler. tam bir viking oldular. ragnar'ın ruhunu şad edecekler. ragnar'ın adıyla yeneceğiz demişlerdi. haydin bakalım yiğitler.

.şu örgülü saçlı kral ve kardeşi de kendi çaplarında komiklerdi. kadınları tanıma meselesini aralarında konuşuyorlardı. kral olan gitti, bunu kandıran kadının kocasını öldürdü. kadın da bunu kandırıp yatağa atıp öldürecekti. kardeşi arkadan geldi kadını biçti, lafı koydu gitti. salak saçma bir hadiseydi ama tatlıya bağladılar.

.vikinglerin yurdunda egil'i kuzu çevirme yaptılar. kimin yardım ettiğini söyletti. lagerha baya bir vahşi oldu. krallık konusunda pek bir vahşi. son savunması da pek ateşliymiş, hepsi iyidi. zaten o kadar hazırlıktan sonra yenilseler kötü olacaktı. bir sürü insan öldü. bjorn'ün karısı da ağır yaralandı. neler olacak bakalım?

.ecbert'in sonunu merak ediyorum. oğlunu gönderirken pek bir gaz verdi. kadına git oğluma tekrar dedi. gitmezsen kralın olarak emrederim dedi. artık nasıl bir kafaya erdiyse adamı nasıl bir yaşlandırma tekniği uyguladılarsa çok acayip bir insan oldu.

--- spoiler ---