30 Ocak 2017

shameless s02e12:

Fiona Interrupted 

--- spoiler ---

.dramlarını kanıksadık iyice artık. bölümde full dram vardı, az biraz sevindirici iş, bir miktar yüz gülümü. çocuk down sendromlu mu? yoksa asyalı mı? orası belli olmadı. konuşma aralarında hasta muamelesi yaptılar, hiç ağlamadı dediler, belki öyleydi hakkaten, garip yani.

.sheila'nın çocuğu kaçırması iyidi. bebek ile karen arasında bebeği tercih etti. diğer mal elemanın göğsüne alet takıp beslemesi de garipti. ulan nerden insanın aklına gelir, adam kendince komik. esas bomba da kadına hala anne demesi, ülen sen bu kadını becermiyor musun? anne demesene artık, yok artık diyor insan. şu dizinin kafası hakkaten çok sıkıntılı.

.lip eve döndü, o da sezon sonu sürprizi olarak koymuşlar. zaten dönecekti de okula dönmesini pek beklemiyoduk. zaten boş yere okuyormuş. kitapları çoktan bitirmiş. sınavına bile girdi. okula dönüş, eve dönüş. fiona da ged sınavından geçti. bu taraflarda işler iyi ama anneleri tarafında kötü.

.şükran gününde kendini kesen anne dharma and greg'deki kadınla birlikte kaçtı gitti. akıl hastanesine yatırmışlardı. frank onu kurtarmak istedi. debbie'yi karıştırdı işe, sonra pat kadın gitti. ne alaka değil mi? kendini kesmesi sonrası kanlar falan bir acayipti. temizlik sahnelerinde olsun, romantik sahnelerde olsun, müzikler bu bölüm başka güzeldi.

.jimmy'nin ailesi ile tanışma geyiği de fena değildi. birbirlerine sert giriştiler. iyi güzel derken ian ile takılan yaşlı adam jimmy'nin babası çıktı. ben gay değilim nefes alsın yeter diyor. şaka yapıyorlar herhalde. paraları bol ama çok sıkıntılı aile.

.pahalı yemek olayı, dönüşte paket paket yemek kalması hepsi iyidi güzeldi. içimizden biri gibiydiler. tek tek karakterler üzerinde geliştirme yapıyor gibiler. oralar iyi.

.jimmy'nin ispanyol karısı yollarını gözlediği adamın dayağından kaçıp gelmiş. şimdi hepsi birlikte bir evde takılacaklar. maşallahları var. frank yine evdeki paraları alıp kaçıyor gibiydi. ian olaya karıştı. dayak geliyordu ki bu isyanyol karısı patlattı kafasına, ispanyolca da bir şeyler dedi. pek mesajlıydı. sonra attılar frank'i dışarı. karlar yağdı üzerine ve sezon bitti. lip de ispanyol karısının kollarında uyudu. eleman boş kalmıyor. en azından böyle şeyler var.

--- spoiler ---