30 Ocak 2017

the man in the high castle s02e06:

Kintsugi

--- spoiler ---

.yahu adamlar paralel evrene geçmedi, şimdi de çıkmak bilmiyor. kimse aramıyor mu bu ticaret bakanını? ne kadar uzun kaldı? kalıcı mı geçti ne oldu? amerikanın kübayı bombalamaktan vazgeçtiği zamanlara mı gitmişler? çocuğu bomba karşıtıymış. gelini de bizim salak kız, o da aynı yolun yolcusuymuş. karısı ayrılmak istiyormuş. adamın başına ne gelmiş, niye kimse sevmiyormuş? bunlar belli değil, gerekli de değil aslında. sokayım aile dramlarına afedersin.

.joe black salağı desen nazi mi olacak? bunun tantanası mı? bir kadınla takılıyor, birlikte kafaları çekiyorlar. julianna'yı görüyor. salak salak konuşmalardan sonra üniformayı giyiyor. bu nedir şimdi? neresi güzel bunun?

.bir tek general abimizin oğlu için yaptığı plan güzeldi, ha onu da kadına danışarak niye yapmamış? adam çok otoriter. kendi merkezinde karısı ile dinleme cihazlarını kapatarak konuşmak zorunda kaldılar. gizli bir cihaz varsa al başına belayı. evde ya da daha uygun bir ortamda konuşmaları gerekirdi.

.adam oğlunu nazilerin egemenliğinden çıkarmak için güney afrikaya gönderir gibi yapıp yahudilere kaçırtacakmış. hepsi göstermelik tabii, hastalığı yüzünden öldürmesinler diye böyle bir plan yapıyor. tabii normal yani, semptomlar çıkacak üç vakte, durmaları saçma olurdu.

.julianna salağı desen bunlara yakınlaşmaya çalışıyor. salak salak ajanlık yapmaya çalışıyor. kadının teki ile tanışıyor. kocası medyayı kontrol ediyormuş. içlerine sızmaya çalışırken elli tane dram, yok efendim çocukları olmuyormuş da falan filan, salak saçma işler.

.frank salaklarını görmedik bu bölümde, öldüler kaldılar mı belli değil. yüksek şatodaki adamın yaktığı filmlere önce yakuza ulaştı. nasıl bir mafyaysa artık, sonra nazilerin haberi oldu. sonra japonlar geldi.

.iki gram bilim kurgusunu açıklamak yerine yine dön dolaş dramla içimizi kararttılar. allah da onları karartsın.

--- spoiler ---