28 Ocak 2017

supernatural s12e09:

First Blood 

--- spoiler ---

.adamlar gizli askeri üsten ellerini kollarını sallayarak çıktı ya, yok artık dedim. azrail ile anlaşma yapıp ölü numarası yapmaları zaten inanılmaz, üstüne azraili öldürmeleri yapılacak iş değil. yani ne bileyim çok abarttılar, çok saçmaladılar. bir de ne oldu? dünyanın winchester'lara ihtiyacı var oldu o kadar.

.madem öyle niye ingiliz harflerin adamları ile anlaşma yaptınız ülan? gelişinden zaten bir bokluk olduğu belli, şimdi kıçlarını kurtarmak için adamları kurtarıyorlar. onlar da arkada kalanları öldürüyor, nasıl yani kimse mi sormuyor bu adamlar nereye gitti? nasıl bir manyaklık anlamadım.

.amerikan başkanına şeytan kaçıyor, bunlar kurtarıyor. sonra olaylar olaylar. hiç mi bir yere haber sızmıyor? o da pek inandırıcı gelmedi. mevzuyu kapattılar ama koca bölüm kaçış hikayesi için saçmalamaktan öteye gitmemişler. dağda rambo taklidi de hoş değildi. first blood göndermesi ve dean'in repliği buradandı sanırım.

.çok artistler idi, denizciler midir nedir? özel eğitimli askerleri çerez olarak harcadılar. yok artık yani insan hayret ediyor. daha ne kadar abartabilirler ben bilemedim.

.normal şartlarda crowley yardım edebilirdi. bilmedikleri yere ışınlanamıyorlar mıydı? devletin içinde adamları vardı diye yardım istedi ama onu bile yapmadı. crowley karakterine aykırı bir davranış oldu. gittiler harflerin adamlarına, o da saçma oldu. bölüm sonu anası anlaşma yapacaktı.

.üstelik zenci azrail anlaşmayı bozarsanız evrensel çapta bir etkisi olur bunun dedi. cass geçti öldürdü bu kadını ne olacak şimdi? adamlar bir şey yapıyor, bir sürü şey karıştırıyor. ne bileyim hoş olmuyor artık. lucifer hikayesi bundan bin kat iyidi. doğru düzgün götürseler ya, şimdi sezon arası başlarına ufak bir hadise gelmesi ve kurtulmaları. kalan bölüm avlanmaları ile geçiş, sezon sonu yine dünyanın başına bir şey gelecek. bir de dünyayı kurtaran adamlarız diye artistilik yapıyorlar. hiç hoş değil.

--- spoiler ---