27 Ocak 2017

lucifer s02e12:

Love Handles

--- spoiler ---

.değişik bir bölüm yaptılar. şimdi luci'nin anası önce dedektife aşık edip sonra hepsi yalandı, babanın planıydı mı demek istemiş? böyle yaparak kadından uzaklaştıracak, sonra da cennete böyle mi girecekler tam olarak? zaten ikisinin bir olmalarını sağlamak gibi bir amaç saçma geldi bana, zaten baştan kadının varolmasını sağlayarak tanrının planı lucifer ile takılmasını istemek olabilir. ne bileyim garip işte, zaten neden kadın önemli? neden cennetin anahtarı onu anlatmış değiller.

.aralarındaki muhabbeti komikli şekilde romantiğe bağladılar, aslında hoştu. rüya hoştu, boynuz falan çıkıyor. sonra dedektif kendi gibi olmamayı denedi. o da fena değildi. maze taktiği tabii ki işe yaramadı.

.yan konuları birleştirdiler, geçen bölümde adamı öldüren zehir meselesi. bu bölümde yanan arabadan kendini ve çalışmasını kurtarıp kaçan ama şöförünün ölmesine sebebiyet veren adamın hikayesi ile birleşti.

.adam zor durumlarda insanlar kendilerini düşünür fikrini savunmak için cinayet işlemeye başladı. insanları zehirleyip, antitodu vermek için aktörün tekine yüzünü kesmesini, cerrahın tekine elini parçalamasını söyledi.

.cerrah elini parçaladı, aktör yüzünü kesmedi. cerrahın yanında polisler var diye böyle olduğunu düşünüp deneyi kendi gözetimi altına aldı. bu arada adamı da buldular. yanlarına gittiler, deney bir sporcunun bacağını kesmesi karşılığında gencin tekinin kurtulmasıydı.

.ikinci aşaması da adamı bulduklarında ortaya çıktı. dedektif kendi hayatından vazgeçerek adamı kurtaracaktı. odada zehir var ama aynı zamanda antidot da var. luci olaya dahil oldu, dedektif yeterince uzaklaşınca odaya girdi ve bir şey olmadan elemanları kurtardı.

.bölüm sonunda da dedektifin zehirden etkilendiğini gördük. şimdi zehir kişiye özeldi, luci'nin üzerinden mi bulaştı? yoksa adam göreceksin diyerek başka şekilde mi dedektife zehri verdi? antidot da kişiye özel olduğundan şimdi işler karıştı. ölse gitse harika olur ama öldürmezler orası belli. belli olmayan nasıl olacağı? güzel olması gerekiyor. esas karakterinin başına bir şey geldiyse, güzel toparlamaları şart.

--- spoiler ---