26 Ocak 2017

dirk gently's holistic detective agency s01e08:

Two Sane Guys Doing Normal Things

--- spoiler ---

.sezonu güzel bitirdiler ama hüzünlendirdiler. karanlık bitti biraz, kimlerin başına ne geldiği anlaşılmadı. baştan güldüğümüz tip hepsini toparladı. arkalarında devlet destekli ordu var, hepsini yakaladılar gibi oldu. todd hastalığa yakalandı, kız kardeşi ve bir manyak kaçtı. farah yakalandı sanırım. dirk kesin yakalandı. holostik katil ve arkadaşı tankın önündeydi. ne bileyim bir hayli karanlık tablo.

.en önemli kısım bunların holostik olayı idi, bütüncül meseleye kim nasıl ermiş? dirk hastane yatağında iken askeri bıyıklı abimiz geldi buna seninle gurur duyuyorum, her şeyin üzerinde bir düzen olduğunu düşünüyorum tarzında şeyler söyledi. o abimizin bu konuyla ilgisi var, zaten dirk ve holostik katil kadını onlar yapmış. enerji emiciler de onlardandı.

.şimdi bunlar denekler diye öldürmeden alacaklarsa iyi yine ama o kadar silahlı adama karşı hiç şansları yok, sonraki sezonu nereden başlatacaklar bilmiyorum. bütün sezon tek sonuçlanan olay sadece lydia spring'in kurtulması oldu. kız da dört milyon doları farah'a verdi. o da parayı dedektiflik işlerine yatırdı. büroyu açacaklardı ama araya manyak eleman girdi. pek komik değildi bu sefer. polisi öldürmeleri üzücüydü. zaten ortağını da öldürmüşlerdi. hiç olmadı yani.

.zamanda döngü meselesi ile bitirmiş oldular. tüm döngüyü tamamlamak için yanlışlıkla gönderilen makinayı geri göndererek yapacaklarmış. dirk'in notunda da pek bir şey yazmıyordu. her şeyi denedim, siktir git tarzında bir şey yazmış. döngüyü kıramıyorlar mıdır? zamanda yolculuğun bir anlamı yok mudur o vakit? saçma biraz çünkü ilkin bu makinayı yollamasa zaten olay olmayacaktı. sonra olayları düzeltmeleri saçma. makinayı döngüye sokmasalar da olabilirdi, bunu hiç düşünmediler.

.esas güzeli holostik katilin durumu idi. iki tane kurşun kaldı. bunun neye olduğunu öğrenmek istemiyor musun diyordu. kendisini reklamlara vermiş, oturuyordu öyle. sonra olaylara pat diye daldılar. dirk'ü kurtardılar. esas önemlisi zenci tipi işe alanlar da zaten makina için almış. onu çözen tipmiş. ayaküstü makinayı düzeltti, geçmişe yolladı ve diğer olaylar böyle mümkün hale geldi. elemanın kaderi buymuş, en kilit rol resmen. kız da gitmeni istemiyorum diyerek pek bir romantizm yaşadı. başta haşin katili, elemanı kaçırırken yaşadıklarını düşününce bu olanlar bir hoş geldi ki sorma. tabii sonu iyi bitmedi ama aralarındaki muhabbet iyidi.

.gözlüğü burnunda abimizin köpeğini kaparken ölmesine de üzüldüm. tamam eleman çok hırslıydı her şeyleri istiyordu. bizimkileri de öldürecekti ama köpeğine kıyamadı. o çok iyidi. rahmetli oldu sonunda. şimdi zaman yolculuklu hikayeyi bitirdilerse sonraki davaları ne olacak? kurtulmaya mı çalışacaklar sadece? sonraki sezon başka zaman hikayesi çok saçma olur. holostik olayı sonraki sezona bırakmış gibiler, bakalım artık.

--- spoiler ---