26 Ocak 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e11:

Wake Up 

--- spoiler ---

.bizim robotçu abimiz kendinin de robotunu yapmış. fitz her şeyleri çözmüş gibi ortaya çıktı ama may'i anlayamamış. şimdi bu adam kendisinin bu kadar insan görünümlüsünü yapabiliyorsa, içerden birisini de yapmıştır diyerek hepsini kontrol etmeleri gerekiyor. bakalım yapacaklar mı? fitz bizi şaşırtıyor ama bir yere kadar, hepsini çözse zaten olay olmazdı diyelim.

.may'in aklını zihnini mahvettiler. ilk beş gün önceye gittik, kadına rahatlık yaramıyormuş. masaj salonundan çabucak kaçmış, sonra kaçmaya çalıştığı zamanı gösterdiler. kaçamaması biraz saçmaydı. dövüşe girmek yerine sıvışacaktı ya neyse dövüştü, tekrar uyuşturdular. bu sefer kaçış senaryosu koymuşlar. onda da ilerliyormuş. hafızasını sildikleri halde ilerliyormuş. nasıl yenecekmiş bunları? uzun sürecek gibi görünüyor.

.en son olay en kötüsüydü. onu nasıl yenecek peki? en kötü anısına götürüp başarı hissini tattırıyor. bunun bağımlısı yapıyor artık bir yerden sonra. 

.robotçu abimiz, pislik senatöre gitmiş. robot may içerdeki sızıntıymış. kadın kendini ele veremiyor ama programına da aykırı bir şeyler yapması lazım. yapmazsa içindeki may'e yazıklar olsun. robot diyorlar ama o kadar yapay zekaları var, bu adam tek başına nasıl bu kadar insansı robotlar tasarlayabildi? o da biraz abartı duruyor artık.

.daisy'i sorguya aldılar. çaldığı paralar varmış. o başına dert oldu. içerden de aldığı bilgiler yüzünden ofisine böcek koymaya giden ajanları kıskıvrak yakaladı. bu senatör baya esaslı çıktı. esas kötü olmayınca buna kaldık. coulson içerde sızıntı var dedi, generali suçladı. bu adam pek sağlam ayakkabı değildi ama hep yanlarında olmuş, pek üzüldü. bir de senatörün kardeşi denizin dibinde kalmıştı, onu da bir ara çıkarsalar iyi olacak.

.mack ile yoyo muhabbeti gereksizdi, araya dram katalım demişler. mack'in eski karısından çocuğu olmuş ama ölmüş, yoyo ilk karışık işleri sevmem diyerek gidiyordu. gerçeği öğrenince pek mahcup oldu. gereksizdi ama kaç zamandır bunları yaklaştırıyorlar, bir şeyler olması şart demişler.

.may en son coulson'a yaklaşıyordu. birilerinin şu robot olayını anlaması gerek artık. robot yapıcısı senatörün amiri ile görüşecek, bakalım esas kötü kim? göreceği inşallah yavaş yavaş.

--- spoiler ---