25 Ocak 2017

the man in the high castle s02e05:

Duck and Cover

--- spoiler ---

.bu nedir lan? karıya uyuz olmamız yetmemiş gibi bir de alternatif evrende ticaret bakanının gelini imiş. ondan mı iyi davranıyormuş bu kadına peki? daha önce görmüş mü? gördüyse niye şaşkınlıkla baktı? bir de torunu varmış. hay allahım işe bak. sen nazilerden bahset, dünyanın geleceğinden bahset sonra aile içi drama göm. hem bu kadın japon ile ne alaka yani hiç olmuş mu?

.üstüne nazili dönemlerde, direnişçilerden kaçıp nazilere sığınıyor. sonra yine direnişçiler ile konuşuyor. general için casusluk yapmasını falan istiyorlar. o da çok saçma, nasıl yapacak? yapsa ne olacak? ilkin öldürmesini isteyecek gibilerdi ama kadın nasıl öldürecek?

.yetmezmiş gibi gizem yaratıyorlar. müfettiş abimiz generale ne söyledi? en önemli kısmını kestiler. kadını iade etmeyeceğimi biliyorsun, gerçekte buraya niye geldin dedi, hop kestiler. ikisi de aynı meydanda savaşmış, ikisi de delikanlı adam ama garip işte.

.joe salağı desen hitlerin üreme programının ürünüymüş. babası ile annesi birbirini seviyor muymuş? babası öyle dedi de anası çocuğunu alıp kaçmış. bunları üretip, elit nazi yapıyorlarmış. şimdi bu yolda mı ilerleyecek bizim mal joe? saçma sapan bir hikaye de buna eklediler.

.general ile telefon konuşmasından sonra bari julia salağına bir iki kelime et gerginlik yarat dedik, adam güldü öylece.

.frank salağı desen direnişlere katıldı, esas adamları oldu. film hakkında konuştu ama bir şey de öğrenemedi. bir anma toplantısı yapmışlar, konuşan abimiz battlestar galaktica'nin exo'su idi. küçük rollere düşmüş herhalde iyice, tekrar görür müyüz bilmiyorum.

.hasta oğlanla ilgili bir gelişme olmadı. müfettişin bundan haberi olabilir mi? şantaj yapmış olabilirler mi? böyle şeyler geldi aklıma ama bilmiyorum artık.

.yüksek şatodaki abimizi görecek miyiz? adam bir kaç filmi alıp gerisini yaktı. bunların olayları nedir hala açıklamadılar? ticaret bakanımız gibi tipler var hepsi farklı bir geleceğe mi gidiyor? gidenler ellerinde filmlerle falan dönüyorlar? böyle şeyler olabilir mi? şunu açıklasalar dizi bitecek, sündürdüler de sündürdüler.

--- spoiler ---