7 Ocak 2017

vikings s04e16:

Crossings 

--- spoiler ---

.iyidi hoştu ama neden intikam almaya birlik olmuyorlar? içlerinde birbirlerini kesmekten zaten bir şey yapamıyor. bu vikingler üzerinde dış mihraklar ciddi oyunlar oynamış herhalde. hep ingiliz ajanlarıdır.

.ragnar'ın evlatlarına ve eski karısına görünmesi iyidi. ölümünü duyurdu. özlü sözler söyledi. güzel ambiyans kattılar. sevdiklerini üzdü ve gitti. gözü olmayan abimizi nerde gördüydük hatırlayamadım ama tanıdık geldi.

.ivar lagertha'yı öldürmek için yeminler etti. diğerleri zamana bırakmış gibi oldu. ragnar ölmemiştir diyorlardı ama haberleri tez geldi. kendi içlerinde saçmalamaya devam etmeseler iyi olacak.

.floki müslüman oldu, gemide içimde bir boşluk var diyordu. ezan duydu çarpıldı. hep anlatırlardı ezanın insanlar üzerinde etkisi var diye. şimdi ezanın kökeni kuran değil ama çok etkili bir şey, mucizeyse bu mucize, çok acayip.

.floki'nin ortamda olmayan tanrıya tapınma fikrine şaşmasını çok anlamadım. hristiyanlar da öyle değil miydi? kendilerinin tanrısı arada bunlara görünüyor ama ibadet ya da kurban ritüellerinde ortada yok. belki fiziki tapınmada ortada put yok demeye getirdiler ama ne bileyim, bir yandan hoş. bir yandan boş muhabbetti.

.bu arapların hiç mi güvenliği, askeri yokmuş? direkt haremlerine daldılar. kestiler biçtiler herkesleri. ispanyada iseler endülüs emevi devleti midir? hikayeleri buradan mı devam edecek?

.rollo salağı pek bir mutlu görünüyor. kardeşi ölmüş, kendisi salak saçma bir fransız olmuş ama yetinememiş, şimdi yeğeni ile adam kesmeye çıkmış. bu mudur yani? neden yaşandı onca şey?

.ragnar yokken ne olacak bu dizi merak içinde bekliyoruz. birbirlerini yiyecek gibi duruyorlar ya mal ingilizlerle çarpışsalar bari. ecbert bir göçmüş, oğlu hazırlık yapmalıyız dedi, ilk karşı çıktı ama sonra kabul etti. salakçaydı toptan.

--- spoiler ---