7 Ocak 2017

the man in the high castle s02e04:

Escalation 

--- spoiler ---

.başka bir boktan bölümle gelelim dediler. koca bölümde tek iyi sahne, general'in olduğu sahnelerdi. en son kısımdaki karısı ile konuşmaları iyidi. oğlunu korumaya çalışıyor ama tedavisi olmayan bir hastalıkta nasıl yapacakmış bunu? bana güven dedi sadece, bakalım ne geçiyor aklından.

.salak esas kız ortalıklarda dolanmaya devam ediyor. peşine direniş mi takıldı tekrar? ülen biraz ortalıklarda görünme değil mi? hala tam gaz araştırmalara devam ediyor. mallıkta son nokta.

.filmdeki adamın kaldığı yere gidip telefonunu vermesi neydi? şimdi o kadın buna ateş eden adamla birlikteydi. sonra kadın dixon denen adama telefon numarasını niye vermiş? verdiyse hepsi birlikte mi? olayları nedir? neden çıkıp geliyor evinin önüne? şaka mı? 

.ticaret bakanımız boyut değiştirmemiş, sadece geçmişe gitmiş. karısını özlüyor herhalde. arada ona gidiyor. iyice bokunu çıkardılar, adam bedenen ortadan kayboluyor ama nasıl? nedir bu kadar gizem kardeşim? nedir bu adamın özelliği? bir atom bombasını bile engelleyemeyecekse bıraksın gitsin artık.

.japonların manyak generali de içki alemlerinde, ona buna saydırıyor. müfettiş abimiz ile muhabbet etmeye çalıştılar. kendisine bir şeyler imzalattı. sırf bu yüzden alemlere akmış gibilerdi, bu da çok gereksizdi. zaten bir japon askerine on tane amerikalı öldürdüler.

.frank desen malın önde gideni. direniş için adam öldürüp iyi hissetti. sonra işlerini yapmaya başladı. bir tane bomba bulmuşlar içini boşalttı. nerden biliyor? sanatkar adamdı şimdi bomba uzmanı mı oldu? nedir yani?

.yetmedi japon kırması karıyla yiyiştiler. zaten oturuşlarından belliydi. esas kızı çabuk unuttu. zaten almanlara sığındığını anlayınca joe'ya kaçtığını da anlamıştı. frank kendi kafasına göre takılıyor ama çok saçma oluyor. bir de arkadaşını karıştırdı olaylara. hayatını kurtarmak için bu kadar kıçını yırtıp sonra bombaya götürmesi de komikti artık.

--- spoiler ---