6 Ocak 2017

the oa s01e08:

Invisible Self 

--- spoiler ---

.yav karışık duygular içersine düştüm ama güzel oldu aslında. şimdi akıl hastanesine koyarlar bunu, deli bunlar demiştik. aslında öyle oldu ama öyle olmadı da, gizemi bu şekil güzel devam ettirmelerini takdir ettim.

.tabii o bitiş neydi öyle? insan homer? diye bitirir mi lan? ne oldu şimdi? ya sonraki sezon onayı almazsa dizi burada biterse ne olacak? boyut değiştirme olayı ölüm deneyimi mi peki? kalbinden vuruldu hala bir şeyler diyor. tam anlayamadım bu kısımları ama güzeldi. sarışın atarlı oğlanın peşinden melek diye koşması da iyidi.

.tabii kadını iyileştirme sahnesi ve son sahneyi birleştirince hareketlerin gücü meselesinde bir miktar kırıldık. şimdi bu hareketler, bu kadar koskoca hareketler sadece dikkat dağıtmak için mi vardı? güncel bir olaya değinmişler, oa ne olduğunu anladım diyerek koşmaya başlıyor. o sıra okula silahlı bombalı saldırgan geliyor. insanlara ateş ediyor, bizim ekip göz göze gelip bir şeyler yapalım diyor. hepsi birlikte ezberlediği hareketi yapıyor ama bir şey olmuyor. nasıl yani? 

.aslında oluyormuş gibi hissettiriyorlar ama bir şey olmak yerine silahlı saldırgana müdahale sırasında, elemanın düşerken sıktığı kurşun oa'in kalbine geliyor. sonra da homer meselesine geliyoruz, boyut mu değiştirdi? öldü mü? homer öldü mü?

.bir başka karmaşa da fbi kurban uzmanının o evde ne aradığı? elemanlar oa'in hikayesini kanıtlamak için çabalara girişiyor. keman çaldığı videoları buluyorlar, sonra evine bakalım diyorlar. o sırada tüm anlattığı hikayelerin kitaplardan uyarlama olduğu çağrıştıran bir koli kitap buluyorlar. şimdi koskoca ilyada destanı, homeros kitabını sadece homer adı için mi okumuş? destanın bu konuyla ne alakası vardır ki? o kitap olayına çok inanmadım. şaşırtmacası güzeldi, fbi uzmanı orada olmamalıydı. sonra tüm olaylardan haberdar şekilde çok normal karşıladı. gözlüklü elemana sarıldı ve olay kapandı gibi oldu.

.oa'i de hikayenin en heyecanlı kısmında aldılar götürdüler. iyi kaptırmıştık, güzel hikaye anlatıyordu zaten ama hikaye kısmına ayrı bir cast ile girmesinden tut, doktorun oa'i neden dışarı saldığına kadar pek akla yatmayan yerler de var. hem zorla hareketleri yaptıramazsın ki? isteyerek yapmaları gerekiyor. seni burada yalnız bırakıp hepimiz boyut değiştireceğiz ne demek tam olarak? diğerleri niye hareketi yapsın ki? niye boyut değiştirsinler ki? hepsi kaçmak içindi.

.ha bir de als hastası teyzenin son kişi çıkması da iyidi ama o da biraz fazla geldi, bunca sene iki melek ile karşılaşmak için mi beklemiş. hem hemen olaydan sonra öldü. öleceğini de biliyormuş. son bir kez sarılayım demiş. onun yerine beşinci hareketi öğrenmeseler. şerif doktoru ihbar etse yine kurtulacaklardı. bu kısımda pek oturmuyor. hatta hadi diyelim iyileştirdiler. şerifi ihbar edene kadar kadın hasta gibi davransaydı mesela, en temizi olmaz mıydı? böyle hoş gizemli dizi için fazla bodozlama olurdu belki ama yine de olurdu.

.onun yerine ne tam olarak gerçek, ne yalan, ikisinin arasında hoş bir gizem verip. gerçeklik alemine bir okul baskını olarak sokalım demişler. yine insanlar kurtuldu. yine o beş kişinin önemi varmış onu gördük ama işte bir sürü akla yatmayan yer kaldı. hele ikinci sezonu olmazsa, tüm bunlar gerçek mi değil mi anlaşılmazsa çok üzücü olur. ha havası falan harikaydı. hareketlerine zaten hasta oldum. güzeldi yani.

.ha bir de bunlar tam senkronize hareketleri yaparken saldırgan niye bu kadar baktı acaba? silahlı arkadaş (neden yüzü görülmedi ki bu arada?) neden çekip vurmadı? ölecek hepsi komik olacak dedimdi ama neyse ki öyle bir şey yapmadılar. güldürse de sonra çok kötü olurdu.

--- spoiler ---