6 Ocak 2017

the man in the high castle s02e03:

Travelers

--- spoiler ---

.başka bir sallamasyon bölüm yaptılar. ticaret bakanımız yine uçtu gitti. adam nasıl boyut değiştiriyor? özelliği nedir? cismen mi gidiyor? fotoğrafı bırakmış, kendileri gitmiş. aynı yerde farklı pencereden bakıyor gibiydi. yardımcısı görüp gülümsedi. adamın haberi var herhalde. ruhani lider de haberimiz mi yok? fena karakter değil ikisi de ama o kadar ağırlar ki bunaltıyorlar.

.general abimiz çocuğunu öldüremedi. zaten öldüremezdi. öldürse belki şaşırtıcı olurdu. almanlık duygularının, bağlılığının boyutları nere diye şaşırtılardı. belki burdan tutup geleceği değiştirecekler, artık ne olacak bilemiyoruz ama ölümcül hasta çocuğunu öldürmeyek iyi mi yaptı kötü mü yaptı? ya belirtiler artarsa ne yapacak? öldürdüğü doktorda hiç mi iz bırakmadı? adli tıpları pek gelişmemiş mi? soktuğu iğneyi bulamayacaklar mı gibi bir sürü soru işaretleri kaldı.

.çocuğunu alıp göle öldürecekmiş gibi götürüp sonra kız arkadaş meselesinden bahsederken sesin gitmesi hoştu ama orada kestiler. biraz daha uzatabilirlerdi meseleyi. diğer taraflarda çok da bir şey olmuyor nasılsa.

.salak kızımız, esas kızımız joe'nun peşinde. salak saçma işlerde. saçını kesti. almanlara sığındı, bir sürü test yaptılar. general olmasa yine sığınmasını kabul etmeyeceklerdi ama yüksek şatodaki adam hissiyatını aldı, bir de japonlar acilen peşine düştüklerinden hissetti bence. zehir gibi adam sonuçta.

.jo da almanyalarda, babasının triplerini çekiyor. baba karakterinde originals'in pislik baba karakteri. adamın tıyniyeti bu herhalde, pislik babayı oynuyor. bunda da almanların güçlü insanlarındanmış ama ailesine yapmadığını bırakmamış. anasına çektirmiş, koydu lafları uzaklaştı. çıkışta konuştuğu sarışın tip de tanıdıktı ama tekrar gösterirler mi bakalım?

.amerikaya geri mi dönecek? dönse ne olacak? karısı çocuğuna dönmesi gerek ama şimdi sığınma talep etmiş salak bir kadın var, karın ağrısı gibi. kime dokunsa yakıyor. kime bulaşsa ölüyor. japonlar sırf bu salak için 12 tane masum insan öldüreceklerdi. direniş engelledi. frank de direniş için adam öldürdü.

.kendi çaplarında frank'i direnişin önemli insanlarından yapacaklar gibi görünüyor. adam hem yetenekli hem tetikçi mi çıkacak? postayı koymuştu ama sonunda kadını kurtarmak için tetiği çekti.

--- spoiler ---