3 Ocak 2017

the oa s01e07:

Empire of Light

--- spoiler ---

.sezon bitimine bir kala biraz  yalpaladılar. hikayeyi devam ettirmemişler. karakterlerin kendi içlerindeki sıkıntıya geçmişler. oa'in sıkıntısı ve ergen sinirli oğlanın sıkıntısı. böyle gergin sıkıntılı bir bölüm yapalım demişler. sonunda kafadan sakat çıkarsa hiç hoş olmayacak. zaten ailesi tekrar ilacı ima etti, bilemedim artık.

.ergen oğlanın gırtlağını kırdığı veledin meselesi ortaya çıkmış. babası 5bin dolar verip ailesini susturmuş ama eleman özür dileme tasarlaması yaparken askeri okul mudur nedir? onları aramış, nerdeyse hapishane gibi, iki tane çam yarması elemanı sürükleyerek götürdüler. sevgili öğretmenimiz de olayı gördü. kurtarma planları yaptı ama bir işe yaramadı. sonra çıkardı parayı verdi, 50bin dolar gitti. toplam 55bin dolara mal oldu, mal oğlan.

.sonra gitti, oa'in bacağına kalem sapladı. herkes gibisin diye kafayı yedi de ülen seni öğretmenle tanıştıran o, arkanı kurtaran o, gelmiş ne diyorsun? kafayı yemiş sinirlenmiş yine saçma sapan hareket etti. öğretmenin olayı da çok garipti, alakasız karakter ama resmen süper kahraman oldu.

.oa'in fbi danışmanı ile konuşması fena değildi. eleman uzman zaten, verdiği tepkiler tam ayarlı. annesi ilacı ima ettiğinde bile geçiştirdi. ailecek bir şeyler yapın dedi ama ailecek gittikleri yemek de zehir oldu. kızın teki gelip tecavüz mağdurusun sen diye fotoğraf çektirdi, nasıl bir mallıksa artık.

.hareketleri çalışmaya başladılar ama sonunda ne olacağını kimse bilmiyor. hareketlere de hazır değiller gibi, nasıl bir boyut açacaklar şu an aklım hayalim almıyor. kesin bunların toplanma mekanını basarlar, hepsini de akıl hastanesine atarlar. böyle biter gibi gelmeye başladı.

.bundan ötesi hareketlerle boyut meselesi, önceki bölümden kalan başına silah dayama hadisesinden sonra ne olduğunu anlatması gerekiyor. nasıl kurtulmuş? diğerlerine ne olmuş. belki bu sezon sadece bunu anlatacaklar ve bitecek. belki sezon sonu bitiş sahnesinde boyut açma olayını yapacaklar, kalan kısım sonraki sezona diyecekler. biraz kötü olur böyle yaparlarsa.

--- spoiler ---