2 Ocak 2017

the oa s01e06:

Forking Paths

--- spoiler ---

.süreyi mi ayarlayamamışlar ne yapmışlar? bölüm yarım saatti. yetmedi resmen, diğer bölümler bir saat sürüyordu. bu bölüm hem güzeldi hem kısaydı. tabii denekleri soğutuyor olabilir ama buz içinde ölmeyen ölümden dönen insanların beyinlerinde hasar oluyor. bu tiplerin hepsi defalarca ölüyor orasını atlıyorlar gibi ama o kadar olur.

.ne olursa olsun tekrar tekrar ölmek çok acayip bir olay. bu anlattığı hikayeden başka bir şeyler varsa, olursa garip olacak. şu an çok inandırdılar. hikayeyi anlattığı insanlar da çok inandı. bakalım fbi'daki tip altından başka bir şey mi çıkartacak nedir?

.doktorun deney arkadaşı varmış. çılgın bilim insanı arkadaşlığı gibi bir şey. hastanenin altında bir yere kitlemiş insanları ve öldürüyormuş. denekleri sık değiştiriyormuş. bir seneye kadar da çözeceğim bu işi. ahireti bulacağım diyor. zaten dizinin konusunun bu olması bile başlı başına bir şey.

.doktorların arasındaki muhabbet de çok iyidi. dedi ki bizim hap: "insanın varoluşunun merkezinde de hayat yok" bu nasıl tatlı bir cümledir. nereye bağlayacaklardır. hayretler içersinde bekliyorum bakalım. satürnün halkalarına bağlamalarını tam anlamadım. evrenin dış çeperindeki yansımasıdır demeye getirdi gibi ama aynı zamanda satürnün halkalarının sesi dedi. belki benzer diye söyledi, belki boyut değiştirmek böyle bir ses yaratıyordur diye tahmin etti. artık garip yani.

.beşinci hareketi hiç denememişler, diğerleri boyutta sıkışık kaldı demişti ama başka türlü mü olmuş? madem bu kadar taktın makineye kendini koyup gör değil mi? şu an dört hareket öğrenmişler ve modern sanat gösterisi gibi tekrar ediyorlar. hissederek yapıyorlar. çok enterasan hoş bir olay. bakalım sıçmasalar bari tedirginliği var üzerimde.

.sırtdaki iz de hareketlerin işaretleriymiş. kendi kendilerine işaret kazımışlar. hareketler tabii ki çok mühim. iki hareket ölüyü diriltiyor ama dört hareket ne işe yarar diye araştırmadılar. amaçlarının bu şekilde kaçmak olması saçma biraz. doktor zaten iki hareket ile zengin olalım. araştırmaları daha geniş ölçeğe alalım diyordu. ha zorla olmasa kimse tekrar tekrar ölmek istemez ama evrenin sırrı da bir köşede duruyor. garip yani.

--- spoiler ---