1 Ocak 2017

the oa s01e05:

Paradise 

--- spoiler ---

.işler çok iyi gidiyor. şu hareketler ile başka boyuta kapı açma meselesini fringe'de de yapmışlardı. walter abi özel hareketlerle özel bölgede kapı açıyordu. çok tatlıydı. bunlar figür halinde yapıyor, bildiğin modern dans. hem çok güzel görünüyor hem de ölüyü diriltiyor. çok acayip. düşünce olarak çok güzel, uygulama olarak çok güzel.

.olay da şundan ibaretmiş, beş kişi gerekiyormuş ya hakketen. beş hareket varmış. onunla her şeyleri yapabilirmişsin. bunlar da hareketlerle boyuta kapı açıp tutsaklıktan kurtulmaya çalışıyormuş. tabii yerlerde kanlar içindeki adamı hayata döndürmeleri de çok büyük bir şey. doktor kafayı yemiş olmalı.

.doktor hap abimiz, bu ısrarlı araştırması ile hakketen bir şeyler başarmış, istediğini başarmamış olabilir ama melekleri fark ettirmiş. ölümden dönenler seçilmiş insanlarmış. hepsi iyi güzel ama şimdi mevcut toparladığı beş kişinin nesi seçilmiş? yoksa hepsi potansiyel ölümden dönücü mü? nedir tam olarak?

.biz meleğiz meselesinde doktor abimiz çok kötü yaklaştı. homer'ı gitarcı kadını kandırmak için kullandı. bu kadını ayarttı, sevişirlerken sesleri arkadaşlarının kafesine verdi. oa önce pek üzüldü, sonra hayattaymış dedi. melek meselesini sevişme sözcükleri olarak kullanıyordu ya çok fantastikler. homer'ın dünyaya alışmamış titrek hali de çok fenaydı. sonra pek açıldı yavrucak.

.gitarcı kadın da ölümden sonra hakkaten yetenekle gelen bir kişiymiş. güzel çalıyordu. diğer kız gibi değildi. ölümden dönüşü de gördü. sabahlara kadar dans ettiler, doktorun kalkınca dişini kanatıp şaşırması da çok iyidi. zaten dans figürleri, oa ile başlayıp homer ile devam eden pek tatlıydı. iki kişi tek figür ile ölümden döndürebiliyorsa beşi birden ne yapar kim bilir?

.ha bunlar bu kadar kabiliyetli ise neden boyutta kapana sıkışmışlar? fbi ile konuşma da bu anlamda çok iyidi. fbi yardım edemez diyor da sen diyor, başkalarına akıl verecek özgüveni kendinde nasıl buldun diyor. bunu da psikologlara, psikiyatristler sormak lazım.

.karakterlerin kendi içlerindeki işlerini de ihmal etmediler. başarılı güzlüklü çocuğun burs yemeğinde annesi sıkıntı çıkardı. çok uzatmadılar ama öğretmen de gıdısıyla oynadı hehe. hepsi bir takılıyor, dikkat çekiyor. hepsini bu kadar olayın içine almış olması oa'in mükemmel bir hikaye anlatıcısı mı olmasıdır nedir? insan nasıl inanır bu kadar? ya kız deliyse?

--- spoiler ---