31 Aralık 2016

the exorcist s01e10:

Chapter Ten: Three Rooms

--- spoiler ---

.bu sezonun konusunu tamamlamış oldular, öyle şaşırtmacalı bir kötücül gönderme de yapmadılar. baştan beri papa sandığımız, papa değilmiş. zaten işin akışına göre o gelecek diyorlardı. biz gelmiş gibi davranmışız. en azından öyle anladıydım, biraz saçma olmuş.

.şimdi papa yeni gelmiş, şehirde tura çıkacaklarmış. onun içine tabii kimseler girememiş. yavşak tipli, ağzı güzel laf yapan da lucifer'in selamı var diyerek onu öldürecekti. marcus koştu geldi uzaklardan ve adamın boğazını kesti, güzel sahneydi.

.şişko kadının aç gözlülüğü yüzünden bu oldu. şeytan bennet'i seçecek iken bu araya girdi, bunu seçti. marcus da fırsattan istifade bağlandığı sandalyeyi kırıp, iman gücüyle ortamdan kurtuldu. şişko kadına niye bulaşmadılar? niye öldürmediler? halbuki köpük falan fışkırtıyordu ağzından.

.güçlü dedik, hepsini dize getirdi dedik. bir aileyi dize getiremedi. içine girip bütünleştiği kadını bile dize getiremedi. bir yerlere saklanmış, tamamen ele geçirememiş. en azından öyle açıkladılar. tamamen ele geçirmediği için mi içinden çıkartabildiler?

.sen affedildin kısmı hakkaten hoş duyuluyor. thomas kendi çapında exorcist oldu, bölüm sonunda da marcus'tan eğitim talep etti. ikinci sezona bunu uygun gördüler herhalde. bakalım ne yapacaklar?

.geçen bölüm bitişinde eve dalmıştı, bu bölümde iki saniyede elemanı bayılttı. o da kendi suçluluğu ile hapsoldu. sonra bir nevi hatalarını kabullenip güçlü yönerini gördü. şu marcus tipli abimiz her türlü rolde süper oynamış. elemanın hüzünlenmesi bile iyi ama esas tanrıyı gördüm hikayesi harikaydı.

.ağzı laf yapan  yavşak papaz, buna kilise seni afaroz etti. onlar için ölmeye değer mi demişti. marcus da durur mu? sen ne diyorsun birader ben tanrıyı görmüş adamım, kilise için takılmıyorum dedi. güzel sahneydi.

.hepsi birlikte halloldu. güçlü dediğimiz kuşlu şeytanı küçük odaya hapsettiler. anne karakterinin beli kırıldı tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. dansçı kızın dizi gitti. diğerlerine bir şey olmadı. thomas annelerini kurtardı, marcus papa'yı kurtardı ve şişko kadın daha sinsi hareket etmeliyiz dedi ve böylece sezon bitti.

--- spoiler ---