31 Aralık 2016

the exorcist s01e09:

Chapter Nine: 162

--- spoiler ---

.adamlar bir hayli umutsuzluğa kapılmamıza sebep oldu. dünyayı kapkara yer haline getirdiler. haklılar aslında. şimdi esas kızın içindeki tip en güçlüsüymüş, ondan önemliymiş. anasıyla da baştan beri uğraşıyormuş. nedense artık onu tercih etmiş işte. sanki kendisini melek gibi anlattı.

.biz en başta vardık, tanrı bizden sıkıldı dedi. melekler için böyle deniyordu. lucifer falan çıkacak sanki ama ismine farklı bir şey dedi. o da mı melek? yoksa şeytan kendini öyle mi kabul etmiş onları bilemedim. diğerlerinin bunun önünde yere kapaklanması iyidi. bunca tantanayı anlattı.

.rahibe teyzemize gittikleri vakit, seni nasıl fark edemedim dedi. bunu biz de sormuştuk. şeytan cevabını verdi, dikkatin dağılmıştır dedi. en azından senaryodaki açığı doldurmaya çalıştılar ama tam olmadı tabii.

.marcus abimiz bunca şeyin ortasında sinek gibi kalıyor artık. onun peşine koşturuyor yetişemiyor. diğerlerini kurtarmaya çalışıyor beceremiyor. geliyor bir tanesini konuşturmaya çalışıyor, onu da eline yüzüne bulaştırıyor. marcus da yakalandı e kim kaldı? kim kurtaracak insanlığı?

.thomas mı? gülerim ben buna. adam geldi kadının ailesine terrör estirdiği sırada kapıyı zorlayıp içeri girdi. 162'nin olayı da buymuş. tanrı thomas'a mesaj gönderiyor gibi. özel bir tip olması gerekirdi ama hala olmadı. sezon bitiyor hala oyunda oynaşta bir tip. daha iyisi olabilirdi ama gerçekçi yapmışlar. şimdi hakkaten tek umut thomas gibi, bakalım güzel bir sezon finali olacak diye düşünüyorum.

.papa'nın içindeki şeytan daha mı alt kademeymiş? fetöcü yapılanma gibi nasıl bir şeymiş diye insan izlerken düşünüyor. papa'ya suikast göstermelik mi olacak peki? bu nasıl bir plan? ne yapmaya çalışıyorlar? onu da pek anlamış değiliz. güzel bir şeyler yapsınlar bakalım.

.kadının çocuğunu korumak için şeytanı kabul ettiğini zaten anlamıştık, bir de ona flashback yaptılar, fena değildi. şeytanın tipi de çok iyi zaten.

--- spoiler ---