31 Aralık 2016

the oa s01e04:

Away

--- spoiler ---

.genel gizemini bir parça açıkladılar, hala güzel. bunlar melek miymiş şimdi? melek çıkarlarsa komik olur ama kötü olmaz. çıkmazlarsa daha iyi. diğer tarafa geçip özel bilgiler alıyorlarmış. oa geçen bölüm sonu beyinciğine dipçiği yemişti, bu bölüm direkt öte tarafta başladı.

.khatun denen kadın, çingen midir? türk müdür? kürt müdür? ne olduğu belirsiz acayip bir tip. yıldızlı oda da saçma ama öyle uygun görmüşler, belki hepsine farklı oluyordur. mekan komple yeşil ekranda yapılmış belli oluyor. kadıncağız var oluşa dair bir iki laf etti. huzurla buralarda kalabilirsin ya da kuşu yutup kim olduğunun arayışına çıkabilirsin dedi. babası da dışardaydı. onunla görüşebilirdi ama arkadaşlarını kurtarmayı seçti ve geri döndü.

.geri döndüğü vakit de gözleri görüyordu. şimdi beynin arkasına sert bir darbe temas etmeyen sinirlerini temas ettirmiş olabilir. çılgın bilim insanı nasıl gözlerini kontrol etmemiş, göz bebeklerinden anlaşılmaz mıydı? adama hala kör numarası yapıyor ya o biraz saçmaydı.

.abimizin araştırması da çok çılgınmış. ölümden dönenler, ölüme bağışık gibiymiş. defalarca boğarak öldürüyormuş. verdiği gaz yüzünden her denileni yapıyorlar ama bir şey hatırlamıyorlarmış. ölüm anındaki sesleri kaydetmeye çalışıyormuş. öte dünya hakkında kanıt arayışında, hakkaten büyük iş peşindeymiş.

.bizimkiler de kendilerini melek zannediyorlar. çıkış planlarının deneyi çözmek olduğuna kanaat getirdiler ama adamı yamultabilirler, uyanık şekilde dediklerini yapacağına adama kafa göz dalabilir, anahtarla açılmıyor mu kapılar? açılmasın ne fark eder adamı öldürdükten sonra her türlü kaçabilirler ama böyle bir plan yapmıyorlar. o saçma biraz.

.sırf şu kadarcık olayları halletmeleri bile yıllar sürdü, yedi yıl değilse bile bir sürü zaman geçti, daha dört bölüm geçtiğine göre kurtarma aşamalarına geçecekler sanki.

.gerçek dünyada öğretmen tipinin kardeşi ve anası ölmüş veledin dramına biraz değindiler. oa de fbi'in psikolojik desteğini alıyor. eleman fena konuşmadı. belki ona da anlatır ama esas mevzusu kilitli kalan diğerlerini kurtarmak ise nedir yani?

.khatun beş kişiden bahsetti, o beş kişi bu beş kişi nasıl olabilir? o biraz saçma duruyor. hepsi birlikte göreve çıkar gibi adam kurtarmaya çıkmazlar diye umuyorum. sonunda sıçma ihtimalleri her daim var.

--- spoiler ---