30 Aralık 2016

the exorcist s01e08:

Chapter Eight: The Griefbearers 

--- spoiler ---

.anasının içine kaçtığını tahmin ettiğim için o kadar şaşırtıcı olmadı ama güzeldi. zaten o kadar çabaladılar, güya şeytanı çıkardılar. ülen madem öyle baştan çıkardı. laflarınız etkilese bir şekilde belli olurdu değil mi? insan hiç şüphelenmez mi? odadakilere bir test yapmaz mı? anası çocuğu için kendini feda etti. normal bir şey oldu böylelikle ama kızın kurtulması ve mutlu mesut yaşamalarından daha iyi oldu.

.hele hele sekiz bölümdür bu kızdaki şeytan ile mücadele ettiklerine göre olay başka olmalı. papadaki şeytanı bile yeni gördük, esas dizi bu olmalıydı belki. şimdi esas büyük olan geliyorsa kadının bunla ilgisi olması gerekir, yoksa saçma olur.

.hani neden ben meselesi ile güzel dalga geçti, isa da neden ben demiş ama o mesih idi işte. önemsiz biriydin, karşıma çıktın diyor ama altı yaşından beri peşindeymiş. sonra salak kız ruh çağırma tahtaları ile oynayınca da zaten kafa komple gitmiş.

.o görüntülerde de daha acayip işler olabilirdi. kuş getirmiş, beynini yapmış ya da çok zevk mi vermiş ne olmuş? benim yüzümden erkeklerden soğdun gibi laflar etti. bu esas kadının tipi zaten baştan beri kendinden şeytanlı gibi, şimdi tam şeytanlı oldu. altından güzel bir şeyler çıkar inşallah.

.zenci pederi harcadılar ona üzüldüm, papaya imanı kuvvetliymiş de bu kadar olay içersinde nasıl haberi olmamış diye düşünememiş mi? biraz olsun şüphe etmemiş mi? adam birden takdir-i ilahi bu dedi ve adamı boğdurdu.

.papaya suikast için yapılan planlar ortaya çıktı diye gösterdiler, halbuki papa çoktan gitmiş. o halde bunları niye yaptılar? planları neydi? kurgusunun bu kısmını tahmin edememek güzel ama büyük şeytanın gelmesi olayını daha metaforik yapmaları gerekiyor, yoksa o kadar güzel olmaz.

.marcus çabuk kutlama moduna geçti, sonra olayların daha bitmediğini söyledi ama zenci pederi kurtaramadı. olayın arkasını arar ama ne yapabilir ki?

.thomas desen kadına çaktığı için başı belaya girecek. kadın almış kocasını gelmiş yüzleştirdi, bir de benim suçum yok diyor. işkence mi etti adam? korusaydın ya biraz pederi, ne olacağı belli işte.

--- spoiler ---