2 Ocak 2017

dirk gently's holistic detective agency s01e04:

Watkin 

--- spoiler ---

.bütüncül seri katilsiz olmuyor. iki hikayeyi birleştirmeleri lazım. böyle birini uzatıp direğini bekletiyorlar. dirk o kadar komik değil, biraz itici fena değil ama eh işte. elijah desen zaten bağırıp duruyor sadece. onun da komikliğini tartışırım.

.wilfred'daki tipine çok benzemiş zaten. şimdi dedektif  yamağı rolü yapmışlar ama hala tam oturmadı. oturmaz gibi de geliyor. böyle espirili, komikli ve şaşırmalı şeklinde devam edecek.

.geçen bölümde buldukları haritadan bir elektrik trafosuna, oradan yeraltındaki tünellere, oradan testli, gizli odalara, ölüm tehlikelerine derken tekrar yeni bir harita buldular en sonunda.

.kendinden yanan lamba, insanın elektriğini kullanıyormuş mesela, o güzel fikir ama öyle olmaz tabii. onunla bir odayı geçtiler. sonra elektrik saçan gergedanı geçtiler. en son bulmacaların olduğu ekranlarda doğru bilmelerine rağmen ortalık yandı. sadece kolu sokmadılar diye mi?

.şimdi dirk'i yatırıp emiyorlar (enerjisini) kimse de demiyor ki bu nedir aga? bu adamlar kim deniyor bitiyor. hiç mi azalmıyor bu elemanın enerjisi? bu enerjiler nedir? adamlar ne yapıyor? bir ara açıklasalar iyi olacak.

.diğer taraftaki manyakları biraz araştırdılar. elli sene önce kadar paralel evren gibi bir şeyden artık neyse alet bulmuşlar. onunla bedenleri değiştirebildiklerini fark etmişler. ünlülerin içine giriyorlarmış. lux denen rock starı da buymuş. onun hikayesi, kadınından ve gitarından vazgeçme meselesiydi. hoştu aslında bir bakıma.

.bizim malların aradığı aleti bunlar da arıyor. ikisi birlikte çok mühim imiş. genel hikayesi de böyle bir şey herhalde ama paralel evrenler? todd'un kız kardeşinin haritayı nasıl görebildiği? başta ölen adamın bunları nerden bildiği? köpeğin içindeki kıza ne olacağı? bunlar hep ortada hala. bakalım nereye gidecek?

--- spoiler ---