11 Ocak 2017

sleepy hollow s03e10:

Incident at Stone Manor

--- spoiler ---

.ne kadar da gereksizler, kendi kendilerine de bütün davaları nasıl çözdüklerini açıklıyorlar. crane olsa şöyle yapardı, abbie olsa böyle yapardı. veletler kendi yaratıklarını avladı. betona gömdü iyi güzel de bu beton hemen mi katılaşıyormuş? var mı öyle betonlar? salak saçma bir şeydi.

.babasından çakmağı ne diye aldırdı, onu takip edemedim. mumu yakmak için miydi? neden babasından ne alaka? anlatmadılar, gereksiz bir hikayeydi zaten.

.bu kadar zaman geçti, abbie tanrımızın tutsak olduğu yerdeymiş. çıkışı da kuyudanmış. böyle bir salaklık da zor bulunur. koskoca tanrı kuyudan çıkamış mı? nasıl yani? bir de crane'in eskiden takıldığı tip buralara düşüp kurtulmuş. ona nasıl becermiş kimse yardım etmezken?

.her neyse jenny astral seyahat olayını buldu. crane'i soktular seyahate, abbie'ye ulaştı. 10 ay geçmiş, biraz kafayı yemek üzereymiş. bu diyarda zaman on kat hızlı geçiyormuş. tam bir miktar çıkış yolu bulacakken pandora çıkıp geldi, crane'in bağını kopardı. başı boş ruh olarak süzüldü durdu.

.abbie de iyice kafayı yedi kendi kendine, sonra kılınç meselesi aklına geldi. oradan kuyuyu buldu. insan bu kadar zaman incelemez mi arkadaş? sonra da şak diye kurtuldu. bir halt olmadı yani. crane de kendi başına kalmıştı. abbie'yi takip etmiş güya. ona da bir şey olmadı. ekip tamam olacak şekilde kurtulmuş oldu. bu kadar tantana da boşa gitti.

.pandora tanrının gözünü alamadı. abbie almasın diye kırmıştı. kendini feda etti. gençliğinden oldu. tanrımız da yaratıkları sleepy hollow'a çağırma sinyalini artırdı. her bölüm bir yaratık şekilde sıraylan devam ettirirler. adamın gücü yok ama sarayını canlandırmayı da ihmal etmedi. biraz mallar bunlar sanırım. tanrı olunca kolay değil tabii.

--- spoiler ---