12 Ocak 2017

dirk gently's holistic detective agency s01e06:

Fix Everything 

--- spoiler ---

.mevzu boyutlar arası mesele ama aynı zamanda da zamanda yolculuk mu? resmen çorba oluyor. güzel laflar ediliyor, güzel tipler var ama senaryo sıçtı sıçacak. bölüm başlangıcındaki bin sekiz yüzler hikayesini kaçırdım. makineyi yapan abimiz hayvanlar ile deney yapıyordu. sonra dirk buna mesaj göndermiş, tam çalıştıramadım diye. ne alaka yani?

.holostik dedektif ve katilin karşılaşmasını daha iyi yapabilirlerdi. yine çok güzeldi ama daha iyi olabilirdi. erken karşılaştılar, katil bacımız ilk defa yaralandı ve geri çekildi. yanındaki yardımcı zenci hayatının anlamına dair güzel laflar etti. hayatı boşmuş, şimdi bu katile inanıyormuş. evrenin akışına kendilerini bırakmışlar.

.bunlar kardeş miydi? aynı lafları ediyorlardı. evrenin işleyişini tamamlıyorlardı. kadının geçen bölüm öldürdüğü adam bodrumunda birini esir etmiş, onun haberini gördü, imanı pekişti. ne bileyim neden dirk'ü öldürmek istiyor? bunlara ne olmuş? olayları nedir? dirk neden kız gibi koşuyor? bunların cevapları yok.

.bir de araya todd ve kardeşi ile ilgili dramı eklediler. yalan söylemiş de bunu altı yıl sürdürmüş de, kız boğulma faslına geçti. bizim anarşikler gelip bunu kurtardı. sonra da kardeşinden ayrıldı gitti. baktığın zaman saçma ama yapacak bir şey yok.

.todd ve dirk yakalandı zaten, olaylar orada kopacak derken bizim "çif" hiç bir şey bilmiyormuş. bunlara soruyor siz kimsiniz diye ama diğer taraftan polislerin amiri ile yüce ruh meselesi yapıyorlar. bunlar vakti zamanında makineleri bulup kullanmış kişiler ama daha fazlasını açıklamadılar. yüce ruh? orijinal ruh? bunların ne olduğu henüz belli değil.

.ortağı ölen polis isyanlardaydı ama kafa zehir gibi demiştim. yanında köpekle konuşurken meseleyi çözmüş, sen lydia sprig misin diyor? evet diye havlıyor. sonra dediklerini yapıyor ve şaşırıyor. adam nasıl çözdüyse artık, nerden bağladıysa iyidi. zaten amirinin de bağlantısını çözdü, polislikten kovuldu. bakalım nereye bağlayacaklar bunu.

.şu gözünün altı garip fbi ajanının garip olduğunu nasıl anlayamadılar? diğer anarşik tipler enerjileri koklayabiliyordu, bunların öyle bir özelliği yok demek. kek gibi avlandılar o pek olmadı.

--- spoiler ---