23 Ocak 2017

shameless s02e11:

Just Like the Pilgrims Intended 

--- spoiler ---

.adamlar şükran gününde karanlık bir tablo çizmek istemişler, tamam iyi güzel de abicim hepsi üstüste gelince biraz saçma olmuyor mu? bir de bebek asyalıymış? lip'i yine üzdüler. lip'i üzen bizi üzer. çok ayıp ediyorlar artık, şu malların hayatlarında arada sırada iyiye bir şeyler gitmeli ki dramların bir güzelliği olsun. iki dakika gülüyorlar saatlerce ağlıyorlar.

.monica ölse de kurtulsa dedim, ölemedi bir türlü. ailesi şen şakrak şükran günü yemeğini yerken kendini kesti kadın. ölememiş olması çok saçma, yan tarafta ailesi dururken kesmesi de aşırı saçma, madem öyle git sesini duymayacakları yerde öl git, bir iyilik yapmış olursun.

.para mevzusundan sonra kadın toparlanamadı. bipolar imiş, ilaç kullanmalıymış. devamlı yatıyordu. frank kardeşinden para alması için zorla kaldırdı. bir şeyler içirdi, kardeşini baştan çıkarmasını istedi. işte manyaklıkta son nokta. işe yaramayınca kadın daha kötü hissetti. sonra dönüş, merdiven altında yatış, tekrar anti deprasan ilaçları derken son böyle oldu.

.steve kimliğinden vaz geçti, jimmy oldu. karısını aşığına verdi. kimliğini de verince otomatikman evlenmiş oldular. adamın her tarafında para vardı. o ne alaka anlamadım ama bu bahsi de burada kapatmış oldular. fiona ile tekrar birlikte takılıyorlar artık. böyle sahte kimlik olunca kolay mıymış bu işler? sallıyorlar işte.

.lip ian'ın arkadaşı ile takılıyordu. kızcağız sevgili olacaklarını zannetti. kardeşleri soyguna kalktı, arabayı lip kullanıyordu ve bu olay da burada bitti, bebek geliyordu çünkü...

.bebek gelişi melişi komikti. karen'in ettiği küfürler de komikti ama bebek asyalı çıkınca tamam oldu. down sendromlu falan mı dediler ama sadece asyalı herhalde, seninle yaptığım kadar asyalı tiple yaptım dedi. hiç senden demedim dedi, artık bilmiyorum ne hikmetse ama saçmaydı, gereksizdi bu dram. evlatlık alacak aile de kabul etmedi. çinli mübarek nasıl bir şeyse artık.

.kartal vurulması olayı iyidi, carl'ın silah bulması ve kartal simgesine gönderme yaptılar herhalde. evsiz adamın havuzlarında yıkanması ve şükran günü yemeğine almaları da fena değildi. toplumsal mesajlı olmuşlar. deb'in depresyon araştırması da fena değildi. her şeyleri araştırması gözüme giriyor iyice, en akıllı karakter resmen.

.ha bir de şu steve'in karısının sevgilisini arabada taşıma sahnesi komikti, tabii adamın evde devam etmesi, kıçına batmış tirbişon mudur nedir? onunla dikelmesi falan, çok abartmışlar ama iyidi.

--- spoiler ---