22 Ocak 2017

grimm s06e01:

Fugitive

--- spoiler ---

.süper hızlı başladılar. dur durak bilmediler, kafamız döndü. sean renard tipi ne yapmaya çalışıyor hala anlamadım. şimdi nick'i öldürtmeye çalışıyor. adamı kaçak pozisyonuna düşürdü. neyse ki onu suçlayacakları bir şeyler buldular. diana kızcağızı da babasını mahvetti resmen. öldürdüğü adamın kılıncını da buna bağlayabilirler aslında, keşke onu da düşünmüş olsalardı.

.esas güzel kısım şu çubuk meselesi olacak, tabii juliette meselesinin boku çıktı. çubuk ruhu temizliyormuş. şimdi juliette geri gelecek, güçleri gidiyor. son kısımda onu da anladık. biraz oyuncak gibi oldu ama artık olsun yapacak bir şey yok. bir de aşk üçgeni yarattılar mı tamam işte? adalind tekrar kötü olur, sean ile birlikte takılırlar. süper güçlü veletleri de var ortalığı kasıp kavururlar.

.bunlar şehri ele geçirmişti. sadece bir saldırıda kara pençe denenin beli bükülmüş. dünya çapında işler yapıyorlardı. şimdi bir tane adamın peşinde tökezliyorlar, o da pek olmuyor. portland dışına çık diyorlar nick'e, çıkmıyor. mübarek portland dizisi ya el mahkum.

.peşinde polis var, arkadaşlarını takip ediyorlar ama yine de buluşabiliyorlar. sevgili köstebek abimiz kimsenin aklına gelmemişti ama son anda fark edildi. o da arama listesinden, haliyle pat diye bulmaları gerekirdi. onun evine baskına geç kaldılar. dolap içinde kaçırmayı düşünmüşler miydi hakkaten? o dikkat dağıtma değil miydi? o da biraz olmadı.

.zaten polis merkezinden devamlı arkadaşları bilgi uçuruyor, onu bile tespit edemiyorlar. bir hayli kabız iş yapıyorlar ya bakalım esas olay bunlar olmayacak. esas kötü de sean olmaması gerekir.

.tabii çok çabuk taraf değiştiriyorlar, bir bakıyorsun öyleler. bir bakıyorsun böyleler. ülen bir durun yerinizde. bir bakıyorsun özel güçlüler, bir bakıyorsun insan olmuşlar. ölüm tutuşu yapan abimizle hemen bağlamaları falan iyidi de, şimdi çubuk öte dünya işaretlerini taşıyorsa, bu ne anlama geliyor? neyse ki bir şey açıklayacakları zaman tane tane açılıyorlar.

--- spoiler ---