1 Aralık 2016

vikings s04e11:

The Outsider

--- spoiler ---

.giriş iyidi de sonra bol drama bağladılar, sıktılar sıvadılar. kılıncını ortaya koyup meydan okuduktan sonra verdikleri gerginlik müziği hoştu. tam versiyonunu şimdilik bulamadım, sonra tekrar aratayım, belki çıkar ortaya.

.olaydan sonra bir oğlu çıkacak da onu kesecek zannettik, gitti tokatladı en büyüğünü. çıkmadı kimse ortaya. arkasını dönünce korkak adımlarla çıktı ama gitti sarıldı bu sefer. bir olay olmadan bitti mesele yani.

.neymiş efendim ingilitereye gidecekmiş, geçmişin kapanmamış defteri, intikam alacaklarmış. oğullarının hiçbiri kabul etmedi. bjorn zaten kendi planını yapmış, diğerlerinden ikisi anasını korumaya kalıyor. ikisi de bjorn ile gidiyor. geriye bir tek engelli olan velet kaldı, yılan gözlü, o da bölüm sonunda kabul etti.

.tabii niye kabul etti pek anlamadım, araları pek iyi değil gibiydi. intikam için kabul ettiyse onu da anlamadım. işin aslı bu kral ise niye ona buna soruyor, alsın gitsin intikama, oğullarının ayrı beylikleri mi olmuş nedir yani? krallık bölünmüş mü?

.bölünmemiş hepsi aynı karıya kayıyor mu desek yoksa? köle muhabbeti neydi abi? sarışın kölelerine hepsi sıradan kayıyor, yılan gözlümüz de bunları izliyor. sonra kardeşler dinlenmelerdeyken, hepiniz ona kaydınız ben de istiyorum diyor. muhabbete gel, normal karşılıyorlar. büyük olan o sığır değil, ona da bir soralım diyor. insan diyor, yok şöyle yok böyle derken kadını getiriyorlar.

.tabii ki beklenen şey oluyor, öldürür dedimdi ama öldürmedi. allah korkusu varmış velette, en azından öldürdüğünü göstermediler. belki sonra cesedini gösterirler. en başta daha minikken de arkadaşlarının kafasını baltayla yarıyordu. ereksiyon olamayınca böyle psikopat olmaz zaruri zaten.

.lagertha da gitmiş astrid miydi? yanında kalan küçük kızdı sanki benim hatırladığım, onun büyümüş hali ile birlikte takılıyormuş. lezbiyen olmuşlar kendi çapında. son elemanın yaptığından sonra erkeklere güvenmiyordur herhalde. ragnar ingiltereye gidelim diye geldi ama kabul etmedi. hüzünlü bir buluşma yaşadılar, pişmanlıklar daimiymiş.

.floki gemi yapmaya devam ediyor, biraz olgunlaşmış gibi. bjorn'e söz vermiş onla takılacağım dedi ama sanki bu bir veda değil gibiydi. yoksa seni seviyorumlar havalarda uçuşur iken veda mıydı? belki iki hikayeyi ayırırlar, bilemedim artık.

.kahin abimiz ragnar'ın geldiği güne lanet edeceksin dedi. müsibetler gelecek, herkesler ölecek dedi. içimize iyice sıkıntı verdi. he madem öyle niye kargalar kurtardı bu adamı? kendini güzelce astıydı, kimselere dert olmadan ölseydi ya? kargaları kahin değil de tanrılar mı yönetiyor?

--- spoiler ---