29 Aralık 2016

the oa s01e03:

Champion

--- spoiler ---

.biraz durgun bir bölüm yaptılar, sonunda hareketlenme oldu ama bir sürü soru beraberinde geliyor. görmesini nasıl kazandı? bunun cevabını son bölümde verecekler herhalde ama ne bileyim neden beş kişi her gün gelip bunu dinliyor. yardım ve kurtarmadan bahsediyordu. homer hala tutsak mı? eğer öyleyse beş kişiye anlatması çok saçma olacak. fbi'a niye anlatmadı.

.daha önemlisi madem hikaye anlatmak istiyor neden kitap yazan kadını geri çevirdi. hikayem bitmedi, yeni başladı diye insan geri çevirir mi? sen elindekileri anlat gerisine onlar karar versin. 

.hani böyle ruhani bir olay çıkmazsa, sadece bu tipler üzerinden bir kurtarma operasyonu düşünüyorsa çok saçma olur. sarışın velede sen esneksin demişti, omuz esnemesi meselesine oradan bağlama çektilerse vay halimize.

.neyse olaylar tutsakların aralarında kaynaşmaları şeklinde ilerlemiş. aynı zamanda oa'ya güvenmiş. kör olduğu için yanına almış, ev işlerini yapmış. yemeklerini yapmasına bile güvenmiş. uyku ilacı koyduğu yemeğe aynı zamanda domates bilmem nesi koyduğu için alerjisi varmış. adam durduk yere ölecekti ama ilacını verdi. neymiş efendim şifreyi bilmiyormuş da hepsi ölürmüş. ulan camı kırdı kaçtı işte sonunda. nedir yani? adamı ölüme terk etmemesinin bir mantığı yok.

.çok saçma yani, daha da saçma olamazdı bu iş. hem uyku ilacı verip kaçma planı yapmaya çalışıyorlar hem de adam kendi kendine ölecek kurtarıyorlar. nasıl yani? burası pek olmadı ama genel akış tatlı olunca görmezden geldik.

.bir de homer'ın yüzüğü ve mektup meselesi vardı. yüzükle birlikte mektup göndereceklermiş de bunu adam fark etmeden mektupların içinde yollayacakmış, o da çok saçma plandı. oa mektubu suyun içinden tutamadı, kaçırdı ve boşa gitti. iki saat ağlarken de homer ile yakınlaştılar. eleman evli ve çocukluymuş. nasıl bir romantik mallıksa artık.

.ölümden dönme hikayelerine odaklansalar çok daha tatlı olacaktı. tutsak kız ölümden döndükten sonra sesim güzelleşti dedi de kötüydü be sesi, yani ne bileyim bir şeye benzemiyordu. şaka gibiydi. tekrar bir öldürsün diriltsin bakalım. august mudur nedir? ağustosta gelmiş kızın cesedini küvette buldu. mor bir suya batmış şekildeydi. herhalde adam tekrar ölüm deneyimi yaşatmaya çalışıyor. büyük buluşlar böyle gelir derken oa merdivenlerden aşağı itti ve kaçtı. bölüm sonunda da kafaya dipçiği yedi. elde var sıfır.

--- spoiler ---