28 Aralık 2016

sense8 s01e13:

A Christmas Special

--- spoiler ---

.iki sene geçmiş adamlar yılbaşı özel bölümü ile geliyor. wiki ilk sezonun sonuna eklemiş, imdb ikinci sezonun başına. artık nereye koyacağımı bilemedim. ikinci sezon bunla başlamaz gibi geldi bana. çok da fark etmez zaten. iki saatlik bir bölüm yapmışlar. kafaları pek güzel, ilk sezonda beğenilen şeyleri tekrar ettirelim ama konuyu da fazla ilerletmeyelim demişler. bir yerden sonra baydı ama hoştu.

.geçen sezonu çok hatırlamıyorum. insanların birbirleri ile bağlı olmaları. evrimdeki sonraki halka olmaları ve bunların peşlerindeki beyaz sakallı ile ilgili hadiseler vardı. will (polis olan) bölüm sonlarına doğru göz göze gelmişti. asansörden inerken çat diye gördüydü. sırf bu yüzden eroinman olmuş çıkmış. başka ilacı neyin yok mu? biraz mallık değil mi? sonra nasıl kurtulacak?

.babasından vurdu beyaz sakallı, bölüm sonuna doğru babasına olayları anlattı. öldürmeyeceksen ne olacak ki şimdi? adamı alkol komasına mı sokacak nedir? bu kadar yaygara kopardılar ama olay olarak pek bir şey olmadı.

.biraz muhabbet, lost abisi ile biraz muhabbet. arada kendini öldüren kadını görme. hep birlikte doğum günü kutlamaları ve tabii toplu seksleri vardı. en çok ona vakit ayırmışlar. hepsinin birden sevişesi tuttu yine baharın gelişini kutlayan yılanlar gibi birbirlerine sokuldular. toplu seks icra ettiler. gaylik de dinlemiyorlar, hepsi birbirini yalıyor çok afadersin.

.rus eleman wolfgang'ın başı beladan kurtulmuyor. sırf aksiyon olsun diye yapmışlar onu da. amcasını öldürdükten sonra mafyanın başına geç diyorlar. geçmem diyor, sonra peşine adamlar takılıyor, rakiplerinden olsa gerek. saçma sapan işler işte.

.transeksüel ablamız nomi de kaçakları oynamış, pek bir şey yaptığı da yok. bilgisayar başına oturtup noel kutlatalım demişler. araya hepsinin hristiyan olduğunu mu görüyoruz? hintli kadın kala da noel kutladı.

.kocası ile ilişkileri de komik oldu. adamın penisini kırmasına sebep olacaktı. sevişme kısmında wolfgang geldi, öyle takılıyorlardı birlikte ama devam ettiremedi. işte acayiplikler silsilesi.

.esas gay karakter lito ve sevgilisi hernando olayıydı. gay oldukları ortaya çıktı. inkar etmediler. evini eşyalarını ellerinden aldırdılar. kariyeri de sıçtı. neyse ki anası arıza çıkarmadı. birlikte noel kutladılar, onlar adına çok sevindik.

.güney koreli dövüşçümüz sun bak hatunu da işte devamlı bir antreman havasında, kardeşi işini bitirsin diye adamlar gönderiyor hepsini hastanelik ediyor. hepsi birlikte yardım ettiğinden bunu yaptılar ama ne bileyim, araya oyuncu sokmalarına insan gülüyor. allahın gay'i ne işe yarar ki?

.afrikalı salak capheus en işe yaramazı olsa gerek. afrikalı mafyanın kızını kurtarmıştı. şimdi minibüsü yandı, yeni bir tane aldı adam. sonra da sağlık merkezi yapacakmış. onun muhabbetini yaptılar. adamın pek bir katkısı yok, rus wolfgang'in gıdısını yaladı en fazla işte o. 

.sezon içersindeki konusunu daha iyi tasarlamaları temennisiyle diyelim. arada eşcinsellik göndermeleri sıkıştırıyorlar. aile meseleleri de güzel. az biraz felsefi laflar da serpiştiriyorlar, onlar da hoş ama konu nedir arkadaş? zaten zaman geçmiş unutmuşuz. böyle saçma oluyor. bir de ilk sezonun gizemi bunların kendi hadisesiydi. şimdi hepsi her şeyin farkında iken artık o kadar ilgi çekici olmuyor.

--- spoiler ---