28 Aralık 2016

the exorcist s01e07:

Chapter Seven: Father of Lies

--- spoiler ---

.yine güzel yaptılar, pek dokunaklıydı. arkaya verdikleri müzik de pek tatlıydı. lafları da güzel yapıyorlar. şeytanların geneline dair pek bir şey göremedik. zenci rahip şüpheli şirketi araştırırken cesetleri, şeytanları buldu ama pat diye kestiler görüntüyü. o eleman ölürse içerde pek bir iyi insan kalmayacak. papa'ya da ne olacaksa artık sezon sonunu bekliyorlar herhalde.

.esas olay kızcağızı öldürelim öldürmeyelim meselesiydi. marcus tam öldürecekti ama vazgeçti, sonra da annesi geldi ve iblis canlandı. bu kızın özelliği neymiş hala açıklamadılar. intikamcı iblis, 40 yıllık intikamı kızdan çıkartıyor dedi. sadece bu mu? diğer iblislere göre özelliği nedir? güzel bir şeyler yaparlar herhalde.

.peder thomas'ın ikilemleri, lafları, dramı iyi gidiyor ama neden kadından uzak kalamıyor? neden tövbe edip temize çıkamıyor? pek bir günah değil mi yoksa? bunca şeye rağmen yine iblisi etkileyebiliyor. o biraz saçma.

.tabii toplamda din adamlarının pek bir gücü yokmuş, hepsini attırı attırı veriyordu. elli saat aynı lafları tekrarlıyorlar ama henüz şeytanı çıkartamadılar. marcus'un denizde yaptığı şeytan çıkartma değil kızı öldürmekmiş. denizdeki dalgalanma da ölümden dönmesiymiş herhalde. tanrı yardım etti, tanrının elini hissettim diyor. balıklar niye öldü? can verirken, can alırız meselesi mi?

.bunlar olurken peder thomas şişkonun tekiyle dövüştü. yılışık yılışık fotoğraf çektirmek istedi, peder istemedi sonra kavga çıktı. şişko şeytan kadını çağırdı. ona kendimi kaybediyorum dedi. tam da onların istediği buydu herhalde. şeytanlardan oluşan miraç papazları derneği.

.zenci peder ile konuşmaları da güzeldi, ayak üstü bir çoğu şeytan, bıyıklı olan zaten pezevenk tipli. içlerinde iyi olanlar kendini belli ediyor ama kötüler almış başını gidiyor. planlar işliyor, yüksek yerde insan toparlıyorlar. bu şişko kadının hikayesi neymiş ki? kocasını yatalak mı yapmış? şirketlerine mi çöreklenmiş, içine şeytan girsin diye ağlayıp duruyordu.

.kadıncağızın kızımı artık hissetmiyorum yakarışı da fenaydı. artık ruhu öldü, şeytan kazandı. böyle bir şeyler olacak gibi. exorcist dizisi ama şeytan çıkaramıyor lan bunlar.

--- spoiler ---