27 Aralık 2016

the exorcist s01e06:

Chapter Six: Star of the Morning

--- spoiler ---

.dizinin kıvamı çok iyi oldu. aksiyonlar devam ediyor. marcus sonunda işe yaradı mı? kızı buldu, söylemesi gereken lafları söyledi. bir nevi vaftiz etti. içindeki şeytan balıkları öldürerek çıktı ama geri gelecek dedi. geçici mi çıkarttı? yoksa başkasında mı gelecek? kız için koca bölümü kapatmışlardı. pat diye şeytanı çıkarmaları garip oldu, beklemiyorduk.

.esas olay anasınınkiymiş, küçükken onun da içine şeytan kaçmış. sonra annesi konu hakkında kitap yazarak kızının hayatını mahvetmiş. o da adını sanını değiştirerek başka bir hayat kurtmuş. anasının ve incildeki tüyün olayı buymuş. bir tane ruh çağırma tahtası ile klasik korku filmi olayını yaşamışlar, neyse ki o yaşanmış ve bitmiş.

.bölümde arama ekibi kuruldu, peder thomas güya yönetiyordu ama bir şey yaptığını görmedik, sadece fotokopilere sinirlendi. adamın aklı karıda, karıda evden ayrılmış. anahtarı buna getiriyor, gelebilirsin diye. gelmeyeceğim diyor ama akşamına damlıyor.

.büyük çerçevede rahiplerin içinde, miraç rahipleri midir nedir, öyle bir grupta hepsi şeytana tapan tiplermiş. özgür iradeyi ve insanlığın değer verdiği ne varsa hepsinin lucifer yüzünden olduğunu düşünüyorlarmış. altyapılarını beğendim ama adem'in elma günahı zaten özgür irade değil miydi? hele hele eşyanın isimlerinin öğretilmesi şusu busu hep önceden yapılmamış mıydı? şeytan o yüzden kıskanmamış mıydı? demek istedikleri herhalde, şeytan olmasa insan cennette kalır. dünya hayatı olmaz, dolayısıyla her şeyin sebebi budur. biraz saçma ama güzel. dünya hayatına nerden baktığınla alakalı işte.

.şu zenci peder bunlardan nasıl şüphe etmiyor. papa iyi mi kötü mü? şişko kadını överken şeytan gibi gelmişti ama sonra bunların toplantısında yoktu. dokuz kişinin ölümü sadece standart bir şeytan için miymiş? büyük şeytan ne ara gelecek? sezonun yarısı geçti, o kısım biraz eksik kaldı sanki. papa ile ilgili olacak gibi görünüyor ya bakalım artık.

.ailenin dramına daha fazla girmeden şu genel şeytan hikayesini çoğaltsalar harika olacak. bir tane kız için seferber oluyorlar ama zenciler için bir şey yapan yok. bunun protestosu ediliyor en fazla. onu geç bir dolu insan şeytanlanmış, fareler bunlardan kaçıyor. peder marcus buluyor ama sadece kıza yardım ediyor. peki neden? ne özelliği varmış bu kızın? bunlara da bir şeyler deseler iyi olacak. yoksa çok ayıp ediyorlar.

--- spoiler ---