27 Aralık 2016

the oa s01e02:

New Colossus

--- spoiler ---

.beklentilerden farklı ilerliyor. hikaye anlatımını diziye gömmüşler, dizi aslında hikaye ile akıyor gibi ama dinleyenlerin de bir yerden sonra katılımcı olacağı açık. neden beş kişi gerekti? her gece evlerinin kapılarını açık mı bırakıyorlar? bu olaylar neydi? bunlar şimdi belli değil. sezon sonuna kadar da belli olmayacağı anlaşıldı.

.kadıncağızın başına gelenleri anlatacaklar. şimdi evden kaçtığını anladık. rus babası mafyadan dolayı bunu amerikaya göndermiş, kendisi geleceğini söylemiş ama gelene kadar ölmüş. mal teyzesine kalmış, o da herhalde yasal olmayan çocuk satışı mı ne yapıyormuş? evlatlık alan ana babası da bu kızı tesadüfen görmüş ve evlatlık almış.

.rüyasında saçma sapan hareketler yapıyor diye ilaca başlatmışlar ama fark etmemiş. babasının gelişini duyuyormuş. rüyalarında görüyormuş. 21. yaş gününde özgürlük anıtında olduğunu düşünmüş. evden kaçıp oralara gitmiş ama gelen giden olmamış. metroda keman çalarak babasını beklemeye başlamış. zekaya gel. böyle şey mi olurmuş?

.neyse kemanın sesini duyup gelen de başının belası olmuş. adamın duyup gelme hikayesini nerden duymuş? onu anlatmadı ama adamın gözünden hikayeyi aktarmaya devam ettiler. abimizin tavırları garipti ama kötü insan değil gibiydi? ölüme yakın deneyim yaşayan tipler üzerinde araştırma yapan bir doktormuş. kıza kendini anlattıktan sonra hemen kendini bıraktı, al beni ne yaparsan yap dedi. abimiz de alıp camdan bir kafese kapattı.

.homer'la da burada tanışmış. kendisi de ölüme yakın deneyim yaşayan bir tip idi. gerek çılgın doktor olsun gerek homer olsun güzel dialogları güzel müziklerle birleştirip öyle sunmuşlar bize. güzeldi hepsi.

.homer'la tanıştığını söylerek bir saati böyle doldurdu ve gitti. anası babası bunun dışarı çıktığını görünce hastaneye yatıralım bari dediler. onunla anlaşma yaptılar, bir saatlik izin verdiler sadece. şimdi bu kadar insanı sadece hikaye anlatmak için mi topladı. ne alaka diyor insan ama kız deli de çıkabilir. doktor üzerinde ölüm deneyimleri de yapmış olabilir.

.nasıl tekrar görmeye başladığını anlatacaktır, herhalde tekrar ölüme yakın deneyim yaşadı ve gözleri konusunda pazarlık yaptı. hikayesini dinlemek istemeyen sadece bir kişi çıktı, o veledin de burs alma hikayesini anlattılar. diğer karakterler ne alaka diyor insan şimdilik ama bir amacı olmalı, bakalım nereye bağlayacaklar.

--- spoiler ---