26 Aralık 2016

shameless s02e07:

A Bottle of Jean Nate

--- spoiler ---

.bir bölüm izlerken bir film izlemiş kadar yoruluyorum. devamlı hareketli kamera, herkesler koşturuyor. sırayla konuşuyorlar. devamlı konuşmaca, bağırış ve olaylar olaylar. olay da ne yani bir şey olduğu yok. komik desen değil, dram desen değil. ne idüğü belirsiz ama kendini izletiyor. sevilen tipleri var öyle gidiyor. bu kadar puanı nasıl almış aklım almıyor. frank karakteri yeterli değil. komik de değil, mesajlı da değil. ne bileyim eksik kalmış.

.anası buna her işi yaptırıyor. pankreas kanseriymiş. fazla ömrü kalmamış, kalan ömründe bir miktar iyilik yapıyormuş. torunu ile met yapması iyilik sayılıyor mu bilmiyorum ama artık aile ile ilgili, frank de her dediğini yapıyor.

.tam kadından kurtulmaya karar vermişlerdi, hastalığını öğrendiler. yani bunu da sallamazlar mı dedik, salladılar neyse ki.

.steve ile fiona salağı arasındaki ilişkinin boku çıkacak. gizli hayatını öğrendi. sonra yok efendim seni seviyorumlar, yok efendim defollar. eleman devamlı peşinde, bir de ingilizce bilmeyen karısı var devamlı çıplak gösteriyorlar herhalde kadını.

.çıplaklık yetmemiş gibi partiler başlıyor, sarışın arkadaşımız lezbiyen öpücüğü kondurdu. fiona son anda uyandı, ters olduğunu anlayınca o da uyandı. sonra evsiz kalmış, gelmiş fionaya kabul etmedi. zaten zorlama arkadaşlıktı, şimdi böyle oldu. baştan beri saçmaydı. şimdi mi aklınıza geldi?

.ian ile lip kozlarını paylaştı ve kardeşçe ayrıldılar. nineleri kim güçlüyse o kalır diğeri gider diye kavgaya tutuşmalarını sağladı. birlikte kalmaya karar verdiler herhalde.

.karen salağının hadisesi de saçmalamaya devam ediyor. elemanla devamlı sevişirken kapı dışarı etti. adamın boşaldıktan sonra ağlaması saçma komik sayılır, lip yetişti. evlilik sözleşmesini sonradan imzalattı. lip ile takılmaya başladı. ne hikaye ama. anasına ne olduğu belli değil, frank ile devam edecekler mi bakalım?

.komşular ethal'i arıyordu. gittiler köpek yerine tavşan aldılar. sonra yaşlı adamı huzurevine yatırdılar. kendi çocuklarını yapmaya karar verdiler, çok mutlu olduk onlar adına.

--- spoiler ---