25 Aralık 2016

the exorcist s01e04:

Chapter Four: The Moveable Feast

--- spoiler ---

.olayların boyutunu hem büyütecek gibiler, hem de başlıyoruz diyerek tüm sezon bir tane şeytan çıkaracak gibiler. tabii kızın içindeki şeytan özel bir şeytan abimiz, lider falan olmalı. eski olayları biliyor, kızın kendisini kabul etmesi için çok uğraştı. hani lucifer de böyle oluyordu. öyle bir fantastik bağlama çekerler mi bilemedim.

.geçen bölümde adamı parçaladıktan sonra şüpheli vaka olarak hastanede gözaltında tuttular. şeytan pek bir şey yapamadı diye başında bekledi. kız kabul etmedi ama en son hemşire ile tehdit edince kabul etti. tabii böyle durumlarda bu kadar kötüyse eğer kabul ettiği vakit kaç kişi ölecek diye düşünmezler, bir masumu kurtarmak için dünyaları yakarlar. biraz klişe ama mecburi idi.

.peder marcus aforozdan sonra serbest takılıyor gibi ama sevgisiyle şeytan çıkaran rahibe teyzemiz (o da tanıdık tip) ona peder olmanın mühim olmadığını anlattı. aslında geçenki olayın devamı gibiydi. kiliseler nedir ki demeye getirdi, üst bir görüşe sahip bir teyzemizmiş.

.marcus abimizin sevgiyle şeytan çıkarma metodunu öğrenmesi de çok tatlıydı. adam zorla çıkartmaya çalışıyordu. bir tane velet harcadı bununla, kadın olur böyle şeyler önüne bakmalısın dedi. gecesine uğraşıp durdukları adamın şeytanını güzelce çıkarttı. pek tatlıydı görüntüler. arada bir kafa göz dalacak gibi oldu ama teyzemizin de uyarısıyla halletti.

.peder thomas kendi derdinde, yavuklusunun kocası bunu aldatmış. o koştu geldi, dikkatini dağıttı. para sağlayan kadınla görüşüp ara kademedi pederi es geçmek istiyor. şeytan çıkarma için izin alma derdinde ama izin almadan da işler yapacaklar. zaten gerekli odayı hazırladılar.

.para basan şişko kadında bir sıkıntı var gibi. zaten kilisenin ele geçirilip geçirilmediğini soruyorlardı. işler nerelerde karışıyor gösterecekler sanki. kocasının hali neydi öyle? diline ne olmuş, acayip görüntüler bitmiyor. zaten yumurtadan canlı civcivden, örümceklere, damarlara kadar insanın içine tiksinti  veriyorlar. güzel yapmışlar bunları.

.seri katiller, vahşetler ve bu konuda uzman turist rehberi tiplerle muhabbetleri de güzeldi. gelişen olaylar var. büyük şeytan geliyor imiş. yapılan hazırlıklar çağırma içinmiş. bakalım ne geliyor, civciv mi kuş mu?

--- spoiler ---