25 Aralık 2016

mars s01e03:

Pressure Drop 

--- spoiler ---

.kötü bölümdü, yangın falan ne alaka abicim? nasıl astronotsunuz siz? nasıl sistem yaptınız? kapağı açık bıraktın geyiği de çok saçmaydı. çok teknikler herhalde. bizler anlamayız diye basite indirgemişler. kapak mesela.

.sonracığıma yüzlerce saatlik araştırma yapıldı yüzey taramaları yapıldı, buz yok deniyor. bizim ikizin yer kontrol görevlisi şak diye buluyor. bu nasıl oluyor? mal mısınız evlatlarım?

.uzay görevini hikayeleştireceğiz diye götleri çıkmış. çok acayip saçmalamışlar. devamlı bir aksilik olması gerekmiyor ki? her şey yolunda gidebilir. daha teknik bilgi verebilirler. araya teknik bilgi alalım demişler onun da çoğu bir tane bilim insanının mars hayali gibi bir şey. neden yani? 

.madem belgesel kanalısın her tarafına teknik bilgi yığabilirsin. onun yerine salak karakterlerin geçmişleri, birbirleri ile ilişkileri, arada marsın yüzeyi ile ilgili bilgiler. fazlasını yapabilecekken, bu kadar güzel mars görüntüleri ellerindeyken sıçıp batırmışlar.

.koskoca bölümde bir tane buzu bulmalarını izledik. normal şartlarda iki yılda bulamayacakları buzu bir günden kısa bir sürede buldular sanırım. insansız hava araçlarını falan yaktılar ama yine de buldular, olacak iş mi?

.kabloları yoktu ama birleştirdiler, iki yüz metre civarı nasıl ölçtülerse kablonun bitimine on metre kala yere değdi. o da salakça bir dramatize etme, başka bir şey değil yani. her neyse aşağı inerken salak bir gerginlik verdiler. inen kadın salak salak nefes nefese kaldı ve kısık sesle konuştu. nedir yani?

.sesleniyorlar buna cevap vermiyor. uçurumun kıyısında aşağı bakıyor hem de karanlıkta, ülen bari bir çömel bir şey yap değil mi? ışık atıyor yere sonra buzu görüyor ve seviniyorlar.

.sonra vay efendim şak diye iki dakikada kubbeyi inşaa ediyorlar. madem öyle onun inşasını resmedin değil mi? onu anlatın. yok efendim biz sıkıntıyı çekelim demişler, yapıcı olmamışlar, saçmalamışlar. tez zamanda marsta gebersinler.

--- spoiler ---