24 Aralık 2016

the exorcist s01e03:

Chapter Three: Let 'Em In

--- spoiler ---

.dizinin havası ciddi anlamda karanlık, böyle bir karanlık yok yani. müzikleri de çok tatlı işlemişler. acayip piano geçişleri ile şeytan geliyor bunu öpüyor. şeytan bir bakıma iyi olabilirse o da tatlı olur. bölüm sonunda kızı korumak için tekrar kontrolü ele aldı. metrona sarkıntılık eden gencin ağzını kelimenin tam anlamıyla kırdı. göğsünü falan parçaladı.

.babası kafayı toplayıp bunu görünce de kız altına işedi ve bölüm öyle bitti. herhlde daha karanlık, daha garip bir yaklaşım olamazdı.

.ha ilk bölümlere göre tempo düştü. dialoglar üzerinden ilerletecekler haliyle ama esas tipimiz peder marcus'un kilisenin otoritesine baş kaldırmamasına pek anlam veremedim. isa mesih kanalı olmadan bu iş olmaz diyor. hala şeytan çıkarmak için katolik kilisesinin onayına ihtiyacı var.

.kamera kayıtları ile gidiyorlar ama pek ikna olmuyorlar. psikiyatriste götür diyorlar. zaten her tip kendinden şeytan gibi, zenci tip marcus'a ne verdi? otobüs biletiyse bindi mi? orada kafam karıştı. herhalde marcus olmadan bu dizi olmaz değil mi?

.peder thomas olayları gördü, aileye yardım etmek istiyor ama kendisinin bir numarası yok gibi. esas iyilerin hiç numarası olmayacak mı? bir şeyleri olsa daha ilgi çekici olabilirdi. en azından rüyası iyidi, devam ettirmediler hala.

.abla ile kardeş arasındaki bağlantıdan şeytanı gaza getirip kanıt alması iyidi de abla ile kardeş arasındaki sıkıntıya çok fazla girdiler sanki. ablasının lezbiyen sevgilisi (yeni lezbiyen diyelim) araba kazasında ölür. dansçı arkadaşlarıda bunun anısına bir dans düzenlerler, kız da durumdan etkilenir gösteride kaçar ve metro sahnesine geliriz.

.bu ablanın nesini kıskanıyormuş da bu kadar kendini şeytana kaptırmış? en son metroda da artık şeytanı kabullenmiş gibi oldu. marcus abimiz böyle yaklaşacağına kızı ikna etse belki şeytan içeri girmeyecekti, hala oynaştaymış. kabul etmezsen bir şey olmaz demeye getirdi ama sanki aşama aşamaydı. fazla üstüne gidince elindeki kozu kaybetti. zaten afarozu şusu busu derken işler karıştı. bakalım nereye gidecek, havası çok iyi.

--- spoiler ---